Vrouwen en kinderen eerst

De 1-jaar oude Jada (jongen? meisje?) zat gisteren op de knie van de nanny en zag hoe mamma Kim Clijsters de US-Open won. Vandaag staan de internationale kranten er vol mee; hoe de Belgische tennister in New York won en hoe dat kleine kind ook volop in de spotlights kwam te staan.
Valt het u ook op hoe tegenwoordig na afloop van een sportwedstrijd al die kinderen uit het niets te voorschijn komen? Waarom is dat? En kan dat snel weer ophouden? Raar idee dat we alles zouden moeten weten van het particuliere leven van een sporter.
Eerst was het al nieuws dat Clijsters na haar bevalling weer ging tennissen. Hoezo? Dat zie je toch veel vaker, dat vrouwen na de bevalling weer aan het werk gaan? Een beetje kinderachtig om hier zoveel aandacht aan te besteden. Geeft je toch het idee dat vrouwen een hele kwetsbare en bijzondere mensensoort vormen.
En als we eenmaal gelezen hebben dat ze kinderen hebben, dan zullen we ze zien ook! Dus wat gebeurt er na de wedstrijd?
Zie je Edgar Davids, Rafael van der Vaart en Khalid Boularouz naar de zijkant rennen om snel een klein kind af te halen en daarmee als een trofee over het voetbalveld te gaan. Twee keer 45 minuten hebben ze geprobeerd iedereen dood te schoppen die in hun buurt kwam, maar nu blijken ze opeens toch een hart te hebben, een vaderhart.
Je zult zien dat het straks al voor de wedstrijd gaat beginnen. De warming up is nog aan de gang, maar de camera speurt alvast de tribunes af, op zoek naar de geblondeerde vrouwen met het kleine grut op de arm. Met bijbehorende meewarige commentaren. En bijzonderheden uit de kinderkamer.
Welingelichte Kringen zegt: niet doen. Vrouwen en kinderen gewoon wegstoppen. Sport is veel te belangrijk voor deze futiele bijzaken.

Bron(nen):   The Daily Telegraph