The Power Of Love

In Groot-Brittannië wordt op bescheiden wijze gevierd dat 25 jaar geleden een band opstond die iedereen versteld deed staan: Frankie Goes to Hollywood. Sinds de Beatles en de Sex Pistols was er niet meer een groep muzikanten geweest die het eiland zo in de ban had weten te krijgen.
Frankie etc. maakten theatrale muziek waarbij de synthesyzer bepaald niet werd gespaard en frontman Holly Johnson op buitengewoon veel aandacht kon rekenen. Quasi obscene videoclips en de prachtige ‘wall of sound’ van producer Trevor Horn deden de rest.
Enkele liedjes zoals Relax, Don’t Do it, The Power Of Love en Two Tribes werden grote hits. Achter beeld en geluid ging een enorme seksuele energie schuil, en daarna gebeurde wat bijna altijd gebeurt: zo’n band verdwijnt in het zwarte gat en de muziekindustrie komt snel weer met ‘heel iets anders.’
Achter de eerste link treft u de zogenaamde nieuwe jubileumclip aan van Relax, Don’t Do It  – een gruwelijke poging van mannen van middelbare leeftijd om hip te doen.
Achter de tweede link gaat de aloude versie van dit liedje schuil – toch ook al weer (ook muzikaal) behoorlijk gedateerd.
Maar de derde link doet er wél toe: The Power Of Love blijkt een juweel van een kitchsong, één en al smart. Inmiddels 25 jaar oud, maar in het geheel niet versleten.

Bron(nen):   The Times  YouTube  The Power Of Love