Waarom wordt je Facebook-profiel overspoeld door giraffen?

Het is in de VS erger dan hier, maar ook in Nederland rukken de giraffen nog steeds op op Facebook. Het is het gevolg van een viraal geworden grapje. Er gaat een raadsel via Facebook rond. En als je het goede antwoord niet weet, dan moet je je profielfoto een tijdje (volgens de meesten: 3 dagen) veranderen in een giraffe. Het raadsel en de oplossing: Op een nacht om 3 uur in de ochtend gaat de bel en word je wakker. Onverwacht bezoek, je ouders die komen ontbijten. Je hebt in huis: aardbeiengelei, honing, wijn, brood en kaas. Wat is het eerste dat je opendoet? De meesten vinden 'de deur' het goede antwoord. Maar er is strijd over, uiteraard, en er zijn ook mensen die vinden dat 'je ogen' het goede antwoord is. Want midden in de nacht heb je die dicht. Als je het niet wist zou je je profielfoto moeten veranderen in een giraffe. Maar dat kan je natuurlijk ook niet doen...  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  Zo heb ik een tijdje de profielfoto van Frans Bauer gehad door dit geintje. De ogen is trouwens het enige goede antwoord.

  • Peter

   Lijkt mij ook, ja 😉

   (in antwoord op Karel Kritisch)
  • RhodBerth

   “Het raadsel en de oplossing: Op een nacht
   om 3 uur in de ochtend gaat de bel en word je wakker. Onverwacht
   bezoek, je ouders die komen ontbijten. Je hebt in huis: aardbeiengelei,
   honing, wijn, brood en kaas. Wat is het eerste dat je opendoet?”

   De vraag wordt gesteld nadat je wakker bent geworden en erachter bent gekomen dat je ouders voor de deur staan. Maar voordat je de deur open hebt gedaan.

   Kortom: het antwoord moet dus ‘de deur’ zijn.
   Anders zou ik haast zeggen: ‘je mond’, want dat was na je geboorte letterlijk het eerste dat je open deed.

   (in antwoord op Karel Kritisch)

Reacties niet toegestaan