Vrouwen willen geen grote, dikke modellen

Cosmetica- en modemerken experimenteren met het gebruik van grote, wat dikkere dame in hun reclamecampagnes. De gedachte is dat het voor normale vrouwen nogal frustrerend is om te zien dat je pas mooi bent als je jezelf uithongert en de perfecte maten hebt.
Jammer, maar vrouwen willen geen normale modellen, schrijft Die Welt. En die beroept zich daarbij op een studie van de Universiteit van Keulen die van Arizona en de Rotterdamse Erasmus Universiteit. Die studie laat zien dat campagnes met 'normale' modellen het tegenovergestelde bereiken van wat ze beogen: vrouwen gaan zich er minderwaardig van voelen en niet zelfbewuster.
Studentes in de drie landen met een uiteenlopende BMI werden modellen getoond met uiteenlopende maten. Bij dikke vrouwen kwam schaamte op bij dunne modellen en nog ergere schaamte bij dikke modellen. Bij gemiddelde vrouwen waren de negatieve gevoelens bij dikke modellen nog sterker.
Slecht idee dus, die campagnes met dikkere modellen. Gaat namelijk geen klanten opleveren maar klanten kosten, zegt de marketingprofessor die de leiding had.

Bron(nen):   Die Welt