Tom Hanks over The Pacific

Tom Hanks (53) is ondanks zijn leeftijd een Hollywood-veteraan. Eerst kwam hij als acteur in allerlei succesfilm terecht (Splash, Bachelor Party, The Money Pit, Forest Gump) en op enig moment ging hij meer de kant op van schrijven en produceren. 
Bij Hanks heb je altijd het gevoel dat hij een soort zintuig heeft voor het allergrootste publiek en daar met een zekere gehaaidheid zijn onderwerpen op afstemt. Die vervolgens met veel talent in een filmverhaal worden verpakt waar dan weer vele miljoenen mensen op afkomen. Erg? Helemaal niet, kunstenaars zijn er al meer dan genoeg.
Na Saving Private Ryan (samen met Steven Spielberg) en Band of Brothers komt hij nu opnieuw met een grote tv-serie aanzetten die The Pacific heet. Het gaat om een 10-delige serie die zich afspeelt tijdens de oorlogsjaren waarin de Verenigde Staten tegen Japan vochten. Kosten: circa 250 miljoen dollar, dus u begrijpt: daar konden ze wel een paar boten met wat mariniers voor laten varen. Het verhaal speelt zich af tussen de verrassingsaanval op Pearl Harbor (1941) en de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki (1945).
In bijgaand artikel vindt u een interview met Hanks die - zo moet u maar denken - zijn koopwaar staat aan te prijzen. Wat de indruk niet kan wegnemen dat we hiet opnieuw te maken hebben met tv-drama van een zekere allure.

Bron(nen):   The Sunday Telegraph