Hond op reis

Kinderboeken komen er meestal bekaaid af bij Welingelichte Kringen, beschouw het als overmacht. Er zijn gewoon teveel onderwerpen om alles van betekenis een plaats te geven en vooralsnog kiezen we vaker voor de (boeken)wereld van volwassenen dan voor die van kinderen.
Toch iets aardigs, dit weekend bij The New York Times als het om de wereld van het kind gaat. Daar wordt aandacht gevraagd voor 3 nieuw verschenen kinderboeken en de criticus van dienst vertelt ons wat een goede tekening/illustratie behelst. 
Laten we nou al veel langer het idee hebben dat in de VS vakbekwame mensen een vakbekwaam oordeel hebben over illustraties. Als u een keer door de New Yorker bladert (we doelen hier niet op de flauwe tekeningen met pratende konijnen, maar op de echte illustraties), snapt u vast wat we bedoelen. 
Terwijl in Nederland... Ach, je kunt het ook van de positieve kant bekijken. De tekenende beunhaas heeft in ons land veel mogelijkheden om zijn werk her en der gepubliceerd te krijgen. En dat is wellicht ook iets waard.

Bron(nen):   The New York Times