De Telegraaf verliest in zeer hoog tempo lezers

De betaalde oplage van de Telegraaf smelt steeds sneller weg. De cijfers van het Oplage Instituut laten zien dat de grootste krant van Nederland vorig jaar weer 9 procent kleiner is geworden.  Zelfs al de digitale verkoop wordt meegerekend is de Telegraaf - voor het eerst - onder de 500.000 exemplaren gedaald Veel beter ging het met de kranten van de Persgroep. De vier titels van de Persgroep, AD, De Volkskrant, Trouw en (regionale titel) Het Parool hebben in het derde kwartaal een opgetelde oplage van ruim 816 duizend stuks. Een jaar eerder was dat een kleine 794 duizend.  Daarbij is de papieren oplaag opgeteld bij de digitale oplage. NRC blijft dalen. Dat komt doordat de papieren oplage harder daalt dan digitaal kan goedmaken. 10 duizend eraf voor NRC Handelsblad (nu 171 duizend) en zelfs 14 duizend minder voor NRC Next (nu 54 duizend). Dat kan niet worden gecompenseerd door de digitale oplage.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Cornelis Berend

  Zeker het nieuws wat hoort bij de Telegraaf en/of hun lezers, heeft je al allang bereikt via het internet voordat de papierrol is losgeknipt. Een manager die daaruit geen conclusie trekt is zijn salaris niet waard. ‘Toch doorzetten’ is niet aan de orde in deze tijd. Je verliest er alleen maar geld mee. Zie Hyves.

 2. brabantman

  Een krant die zijn trouwe (rechtse) achterban verloochent met een totaal verkeerde politieke koers. Een krant die het niet zo nauw neemt met de waarheid (zie website Micha Kat). Die mensen onterecht afbrandt (o.a. de Roy van Z), tja dan moet je niet verbaast zijn als je lezers weglopen. En terecht.

 3. Karel Kritisch

  Logisch, de kattebakvulling bij de dierenwinkel is goedkoper.

 4. Kees Cornelder

  Waar is fel en lekker ongenuanceerd Rechts gebleven in krantenland?? Kom op Telegraaf: je weet hoe dat valt te bekokstoven. En nu Sjuul een stuk minder last heeft van zijn lijf: aan-val-lûh!!!

 5. jan bosscher

  Waar wordt nog vis in een krant verkocht.

 6. jan bosscher

  Met hyves de afvoer in.

Reacties niet toegestaan