Utopia wordt een succes

Het lijkt er sterk op dat Utopia een succes wordt. Althans: de kijkcijfers zijn uitstekend. Woensdagavond stemden 1.358.000 kijkers af op de nieuwe realityserie van SBS6.

Utopia klimt daarmee naar de vierde positie in de Top 25 van de Stichting KijkOnderzoek, de afgelopen dagen stond Utopia op de zevende plek in de ranglijst van meest bekeken televisieprogramma's. Utopia ging maandagavond van start met 1.524.000 kijkers, de tweede aflevering bleef 1.299.000 kijkers boeien.

Dat cijfers zal vermoedelijk nog wel dalen, maar de doelstelling van SBS was om structureel 800.000 kijkers te trekken en dat lijkt na drie afleveringen haalbaar. Tot nu toe is de redactie van Utopia er in geslaagd uit de beelden die 100 camera's 24 uur per dag maken een half uur boeiende televisie te halen. Je kunt zien hoe de 15 mensen er moeite mee hebben om een structuur te vinden. Er tekent zich wel een duidelijke leider af: aannemer Paul. Maar er is ook al het verzet dat iedere leider oproept. Op twitter is de meest besproken kandidaat Rienk, een filosofisch ingestelde zwerver op blote voeten. De bewoners van Utopia hebben ook een brooodwinning bedacht: het tegen betaling rondleiden van bezoekers. Gezien de kijkcijfers van het programma moet het niet moeilijk zijn een stroom betalende bezoekers op gang te brengen. Utopia is bezig een hit te worden en dan willen er vast duizenden mensen ook wel een kijkje nemen op het terrein