Boze brief van 7-jarig meisje aan Lego wordt internethit

De brief die de 7-jarige Charlotte Benjamin schreef aan Lego over de genderstereotypen in hun speelgoed is viraal gegaan.
Ze houdt van Lego-speelgoed schrijft ze in haar brief, maar beklaagt zich over het feit dat 'er meer Lego-jongens zijn en nauwelijks Lego-meisjes'. Ze merkte ook op dat 'alles meisjes wat meisjes doen is thuis zitten, naar het strand gaan en winkelen, en ze hebben geen baan.' Jongens daarentegen 'gaan op avontuur, werken, redden mensen en hebben banen'. En zo voegde ze eraan toe: 'ze zwemmen zelfs met haaien'. Ze spoort het bedrijf aan om 'meer Lego-meisjes te maken, hen op avontuur te laten gaan en meer te laten beleven. Oké? Dank u.’ Haar ouders stuurden de brief naar TheSocietyPages.org, die hem op Twitter plaatste. De foto van de brief is inmiddels bijna 2500 keer geretweet.

Bron(nen):   The Independent      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  Tsja, waarschijnlijk doet lego onderzoek onder meisjes, en blijkt dat meisjes het liefst dat kopen wat lego aanbiedt.

  Verder blijkt uit het dagelijks leven dat de stereotypen meestal kloppen in het algemeen. Maar gelukkig hoeft dat niemand te weerhouden om zich niks van het stereotype aan te trekken.

  Maar al dat gejammer over stereotypes….

 2. Robin

  7 jaar oud en dan al net zo redeneren als een volwassen feministe, verongelijkt, en ontdaan van elke vorm realiteitszin en zelfreflectie. Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.

  • Kopje thee

   Hm. Ik vermoed eerder dat de ouders, die niet aarzelden om deze brief te publiceren, ‘m ook geschreven hebben. Of op z’n minst ingefluisterd.

   (in antwoord op Robin)
 3. Buurman

  Dan kijkt ze niet goed. Bij de nieuwe sets van de afgelopen 2 jaar zijn er genoeg vrouwelijke politie agenten en brandweer vrouwen. Bij legoset 4432 is zelfs een vrouwelijke vuilnisman. Geëmancipeerder kan je het niet krijgen.

 4. Pietje_Precies

  stuur haar gauw een tuinbroek

Reacties niet toegestaan