Bram Moszkowicz: ‘Ik betaal’

Een nogal curieus ('Lunchen met') interview met advocaat Bram Moszkowicz in de nieuwe bijlage van NRC Handelsblad, Lux. Locatie: de brasserie van het Amstel Hotel, omdat restaurant La Rive (1 Michelin ster) gesloten was op maandag.
Op bijna alle vragen die interviewster Rinskje Koelewijn aan Moszkowicz stelde, gaf hij geen antwoord. Geen lopende zaken, geen oude. Niet over Geert Wilders, niet over Eva Jinek ("Eva en ik hebben afgesproken dat we niet met derden over elkaar spreken"), noch over zijn gekwetste exen - de journalisten Femmetje de Wind en Mirjam van den Broeke - en hun boek Wat wil de man, opgedragen aan Bram Moszkowicz ("elk woord van mij betekent twintig extra verkochte boeken voor hen"). Niet over het zwarte schaap van de familie, zijn broer Robert.
Wat we wel te weten komen over Bram: hij was te zwaar, maar is minder gaan eten. Hij draagt een kabbalatouwtje, zijn ringtone is het Israëlische volkslied en hij verplaatst zich altijd met zijn BMW, ook als hij een paar straten verderop moet zijn, vanwege de veiligheid. Bovendien kan hij zien wel merk lippenstift de interviewster draagt (“Chanel?”). En hij dineert liever dan dat hij luncht.
Als het vraaggesprek ten einde loopt 'buigt hij zich voorover, dempt zijn stem. „Weet je wat we doen? We gaan een keer eten, gewoon ’s avonds. Dan heb ik niet zo’n haast. Verzin maar een paar onderwerpen waar we het over moeten hebben. Ik betaal.”’

Bron(nen):   NRC Handelsblad (betaald on line)