Diplomaten vliegen binnenkort toeristenklasse: bij De Telegraaf hebben ze al leedvermaak

Nederlandse diplomaten in den vreemde hebben alle privileges die een overheidsdienaar zich maar kan wensen: business class vliegen, reistoeslagen, gratis wonen.

Those were the days. Buitenlandse Zaken moet fors bezuinigen. Als het aan minister Rosenthal (Buitenlandse Zaken) ligt, moeten diplomaten binnenkort toeristenklasse vliegen, melden ‘bronnen rond het Binnenhof’ aan De Telegraaf.
De Telegraaf: ‘Nu kunnen medewerkers van ambassades en consulaten jaarlijks hun hele gezin op kosten van de belastingbetaler trakteren op een retourtje Nederland in de luxe bussinessklasse. Menig diplomaat heeft inmiddels een indrukwekkende collectie Delftsblauwe huisjes op de vensterbank of schoorsteenmantel staan, die bij een reis in de elitesectie van het vliegtuig regelmatig worden verstrekt.’

Met scheve ogen wordt door redacteuren van de krant naar Haagse Buza-ambtenaren gekeken, die wel in een comfortabele vliegtuigstoel met de benen languit kunnen en verwend worden met gratis kwaliteitskranten; zij wel een krabtaartje met citrusgelei en gesmoorde lamsrollade met asperges.
Arme diplomaten: ze moeten straks ook de tijd doden met een gratis uitgedeelde Telegraaf.

Bron(nen):   De Telegraaf