Bio-Station Alpha: bewijs van leven op Mars?

Een Amerikaanse amateur-astronoom heeft via Google Earth's Mars Explorer 'iets' ontdekt op de planeet Mars. Hij ontdekte het 'bewoonbare gebouw' toen hij willekeurig foto's van de oppervlakte van de planeet aan het bekijken was.

Met dit filmpje wil David Martines aantonen dat zijn ontdekking echt is. Daarom deelt hij ook de coördinaten 71 49'19.73"N 29 33'06.53"W mee zodat iedereen het voorwerp zelf kan bekijken. Het rood en wit gestreept cilindervormige voorwerp zou meer dan 200 meter lang en 46 meter breed zijn. Hij doopte het 'Bio-station Alpha'.                               

'Ik neem aan dat er iets in geleefd heeft of nog steeds leeft. Het is immers reusachtig groot. Het zou een elektriciteitscentrale kunnen zijn of een veredelde garage. Laten we hopen dat het geen wapen is. Wie het daar ook neerplantte, had er een bedoeling mee. Ik kan me niet voorstellen waarom iemand op Mars zou willen leven', zegt Martines. Hij twijfelt of de NASA iets met het station te maken heeft. 'Ik weet zelfs niet of ze van het bestaan ervan afweten'.

Bron(nen):   Het Nieuwsblad