Fotorevolutie: eerst foto nemen, dan pas scherp stellen. Einde van de traditionele fotografie

Mooi dat goede camera's zelf scherpstellen, jammer dat ze daar een halve seconde over doen, zodat hét moment net voorbij is. Er komt zeer binnenkort een camera die anders werkt: hij neemt alles in zich op dat te zien is, en pas achteraf bepaal je zelf wat je scherp wilt stellen. De vertraging verdwijnt daardoor, maar bovendien maak je niet één foto, maar maak je er een heleboel en kan je achteraf bepalen wat je de mooiste vindt.
Ingewikkeld om uit te leggen, maar simpel als je het ziet. Ga dus vooral even uitproberen en raak onder de indruk. Onder deze link zitten voorbeelden. Klik op een plek in de foto, en dat deel wordt scherp. Dubbel klik, en je zoomt.
Lytro, een Silicon Valley start-up van serie-ondernemer Ren Ng, 31, heeft de techniek ontwikkeld en brengt hem naar de markt.
Je zou zeggen dat deze vinding het einde van de traditionele fotografie is.
Lytro gaat de techniek niet beschikbaar stellen aan de grote bedrijven, zoals Nikon en Olympus. Het bedrijf gaat zelf camera's maken en de eerste komen al dit jaar.
Nog even wachten met het kopen van een nieuwe spiegelreflex dus.

De eerste link geeft voorbeelden, de tweede link zegt iets over de businesskant en de derde link is voor wie wil weten hoe het werkt. Lees maar even: over drie maanden is het de talk of the town.

Bron(nen):   NPR  Fortune  Techcrunch