News of the World: ‘een uitgebalanceerde mix van geweld, seks, politiek, seks, sport, seks, royalty en seks’

'Nergens ter wereld bestaat zoiets als News of the World, de krant die morgen voor het laatst en ongetwijfeld in een recordoplage zal verschijnen', schrijft columnist Bert Wagendorp in de Volkskrant. 'Ook Bild Zeitung in Duitsland haalt het niet bij de zorgvuldig uitgebalanceerde mix van geweld, seks, politiek, seks, sport, seks, royalty en seks. Nooit gewone huis-tuin-en-keukenseks, maar altijd overspelseks, sm-seks, wurgseks, driehoekseks en andere vormen van seks die op het Continent helemaal niet voorkomen, zoals seks met fruitbomen en voetbalsokkenseks.'
Wagendorp kan het weten, hij was vier jaar correspondent voor de Volkskrant in Londen, en elke zondag plofte NotW op zijn deurmat.
Het afluisterschandaal draaide News of the World de nek om. Adverteerders kunnen hun spullen niet meer slijten in een krant die lezers de rug hebben toegekeerd.
Rebekah Brooks, volgens The Guardian “de dochter die eigenaar Rupert Murdoch nooit heeft gehad”, stapt niet op als directeur van uitgeverij News International. Het ziet er zelfs naar uit dat News of the World als zondagseditie ondergebracht wordt bij een andere tabloid van News International: The Sun.
The Guardian geeft vandaag de laatste updates over het afluisterschandaal dat in de Britse pers al wordt vergeleken met Watergate.
The Times toont een verzameling voorpagina's van de tabloid door de jaren heen.
De 9/11 editie
De Steun Onze Troepen-campagne
Over prins Harry's vermeende drugsgebruik in 2002

Exclusief: de Grote Treinroof augustus 1963


Bron(nen):   The Guardian