PVV verzamelt privégegevens van journalisten

De PVV wil journalisten laten screenen en verzamelt daarom hun privégegevens, waaronder hun burgerservicenummer (BSN). De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) screent de journalisten. Dit melden de GPD-kranten. De PVV lapt hiermee de wet aan zijn laars, evenals de DKDB. Want het BSN is een uniek persoonsnummer, bedoeld voor communicatie tussen overheid en burgers. De regels voor het gebruik zijn strikt in de wet omschreven.

De PVV heeft in een uitnodiging voor een persconferentie op 1 september journalisten gevraagd zich voor 19 augustus aan te melden, onder vermelding van "volledige voor- en achternaam, geboortedatum, BSN nr., parlementaire pers (ja/nee)".
De gegevens worden verzameld op verzoek van drs. Erik Akerboom, de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding, en de DKDB, die Geert Wilders beveiligt. De beveiliging wil graag weten wie er binnenkomt en wat is er makkelijker dan het BSN om dat te weten te komen. Dat zou ook kunnen aan de hand van naam en geboortedatum maar dat vindt de DKSB te omslachtig zijn. Zo'n BSN is lekker makkelijk inkloppen.

Bron(nen):   de Gelderlander