Van der Gijp: “Ik maak me zorgen om Johan Derksen”

Talpa wist niet hoe snel ze de contracten met de mannen van VI moesten ontbinden. Vrijdag om 14.00 uur waren ze al formeel aan de dijk gezet. Rene van der Gijp tegen De Telegraaf:  „Ons contract is vrijdagmiddag meteen ontbonden. En zo’n Paul Römer, door Johan altijd Baantjer Junior genoemd, vindt ons programma ’niet meer van deze tijd’. Waarom?! Nou, ik heb tegen hem gezegd, met alle respect: Johan heeft in vijf maanden deze talkshow meer bereikt dan hij in dertig jaar. Ik probeer me echt wel te verplaatsen in die Römer, dat hij deze talkshow niet in deze tijdsgeest vindt passen, maar waarom zegt ie dat nou?!”

"Ik weet dat ze in paniek zijn. En dan gaan ze Johan een briefje geven om voor te lezen, zodat we mogen blijven. Dat heeft denk ik veel bij hem kapot gemaakt. Misschien is het op een gegeven moment voor Talpa wel goed zo, met al dat gedoe. Ik denk dat John de Mol er zelf ook wel klaar mee is, met alles eerst rond zijn zus en nu zijn zoon.”

„Elke keer als we een vergadering hadden, noemde Johan hem Baantjer Junior. Dan zag je hem kijken van: dat kan niet, ik ben de baas hier. Hahahahaha. Ik neem Johan ook niks kwalijk. Hij is volstrekt uniek. En het programma was zoals het was. We hebben zoveel lol gehad. Ook allemaal make up-meisjes sturen mij appjes: ’wij hebben nog nooit zo gelachen achter de schermen van een programma’. Het is niet erg dat het stopt, maar die kleedkamer ga ik wel missen.”

Zorgen over aangeslagen Derksen

„Hij is door zoveel organisaties de wacht aangezegd,ik heb Johan nog nooit van mijn leven zo aangeslagen gezien. Ik heb gezegd: ga lekker met je hond wandelen, eet eens iets anders dan bruine boterhammen met kaas en ga naar een restaurant. Ik maak me wel zorgen dat hij nu als zo’n paria wordt neergezet.”

„Als ik Johan vraag: wat vind je van Ten Hag? en hij zegt: verf ’m blauw en het is een smurf, dan zit ik daar in mijn autootje na de uitzending op weg naar huis zo om te lachen. Van mij mag hij nog drie vieze verhalen vertellen op tv. Wat wij al die jaren hebben gedaan, zie je nergens anders.”

Bron(nen):   Telegraaf