Weinig doden, maar verder was het voor De Telegraaf een topdag

„Alsof er een bom ontplofte”, verzuchtten vakantiegangers op de Amsterdamse camping Zeeburg. Fijne zin. Sinds Sjuul Paradijs weg is wordt De Telegraaf nog volkser. En iedere dag een woordspeling in de kop als het lukt. Gisteren lukte het. Twee keer zelfs. Met het 'takkeweer' op voorpagina en 'afzien geblazen' binnen in. En met een foto die 2 keer leuk en des Telegraaf was: een schaars geklede vrouw en een rampfoto in een. Dankzij het afgeblazen carnaval in RotterdamSchermafbeelding 2015-07-26 om 06.44.12

Schermafbeelding 2015-07-26 om 06.40.44

Dode, gewonden en grote schade door ongewoon zware julistorm

Van een onzer verslaggeefsters

De zwaarste julistorm in honderd jaar heeft gisteren flink zijn tol geëist in ons land. Bij een hotel in het Gelderse Wolfheze kwam een man om, toen een boom op zijn wagen klapte. Bij een soortgelijk ongeval in Amsterdam raakten twee mensen in een auto gewond.

Het noodweer trok een spoor van vernielingen door het land en veroorzaakte ernstige hinder voor het auto-, trein- en vliegverkeer. Hulpdiensten hadden de handen vol aan het ruimen van omgeblazen bomen en afgerukte takken.

Tientallen evenementen, waaronder het vermaarde Zomercarnaval in Rotterdam, werden afgeblazen. Ook het festival Zwarte Cross bij Lichtenvoorde werd stil gelegd. Duizenden bezoekers moesten in bedrijfshallen schuilen voor de loeiharde windvlagen en striemende slagregens.