Wat is er mis met Leon de Winter? Geschift? Onbegrepen grappig?

Succes-schrijver Leon de Winter heeft alweer een bijzondere column (lees hem onder de link) geschreven in - waar anders - Elsevier. Twee weken geleden legde hij de lezers uit dat Badr Hari een schat van een man is. Hij slaat weliswaar - at random - mannen in elkaar, maar dat komt, denkt De Winter, omdat die mannen jaloezie  uitstralen naar de viriele Badr. En die moet dan wel beuken, dat is logisch. Deze week beschrijft De Winter dat hij zelf graag een moord had begaan. Afgelopen zondag. Het was mooi weer en de schrijver ging uit fietsen met zijn vrouw Jessica. "Rechts houden, Kut,", schreeuwde een tegenligger tegen mevrouw De Winter. Dat had de tegenligger het leven kunnen kosten."Als ze waren afgestapt, had ik mijn fiets als een dodelijk wapen gebruikt en had ik zwaar letsel toegebracht." Het kan zijn dat De Winter met zijn stukken het pad der ironie is ingeslagen. Extra ironisch om dat dan in Elsevier te doen. Het kan ook zijn dat hij het meent. Dan valt te vrezen dat hij kierewiet is geworden. Geschift de weg kwijt.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dirk Zeeman

  Het moet een poging tot humor zijn. De Winter is niet dom. Hij houdt er griezelige ultraconservatieve denkbeelden op na. Maar gek is hij niet.

 2. Jannie Ooms

  Hij was wat Badr Hari betreft weliswaar de weg kwijt, maar ikzelf zou ook moordneigingen krijgen als me zoiets door een fietsende hufter zou worden toegevoegd.

  Probeer maar eens een lekker stukje te recreëren op de fiets. Wielrenners delen met jou hetzelfde fietspad, komen je met een snelheid van 60 km achterop of tegemoet en schelden je opzij. De beuk erin, denk ik dan. Wat zou ik op die momenten graag even Badr Hari zijn.

 3. john bergman

  Wat betreft deze column snap ik De Winter weer wel. Mijn vriendin is zeer vaak door het cultuurverrijkerstuig ook voor alles uitgemaakt. Dat is erg vernederend, vooral omdat het groepen pubers zijn van 16-18 jaar zijn, die je in feite zwaar zou willen toetakelen. Maar ja, tegen zeven van die agressieve idiootjes doe je niet zoveel. De column over die kickboxer, ja die vond ik dus wel “kut”!

 4. RhodBerth

  De Winter heeft in Amerika geleerd om prikkelende columns te schrijven die je aan het denken zetten en die discussies starten. Beide columns zijn daar spraakmakende voorbeelden van.

  In NL zijn wij gewend dat de column van morgen het burgergevoel van vandaag vertolken over het nieuws van gisteren. Prikkelend? Vrijwel nooit. Vrijwel nooit nieuwe inzichten of ideeën of alternatieve gezichtspunten.

  Welkom terug Leon!
  Ik ben het overigens in beide columns volledig oneens met je.

 5. steretje

  ik fietste zaterdag ook al op die route samen met mijn vrouw richting de duinen toen er twee kale hollandse jongens mij vrouw begonnen uit te schelden voor teef ga aan de kant. ik was sprakeloos en de klap op de vuurpijl was dat ik een middelvinger erbij kreeg.

Reacties niet toegestaan