René wordt Renate: veel negatieve reacties op Gijp met blonde pruik

Opnieuw weten de heren van Voetbal Inside de plank volledig mis te slaan onder het mom van satire. Deze keer leek het lolbroek René van der Gijp grappig om de Belgische tv-journalist Bo van Spilbeeck belachelijk te maken. De VTM-verslaggever, die voorheen Boudewijn heette, besloot deze week om voortaan als de vrouwelijke Bo door het leven te gaan. Dat vonden de conservatieve mannen van VI maar niks.

René van der Gijp maakte de klassieke flauwe grap. Hij zou namelijk een mededeling doen. “Ik wil het niet groter maken dan dat het is, maar ik wil vanaf nu verder als Renate”, verklaarde de oud-voetballer. In het laatste blok schoof hij dan ook met een blonde pruik aan tafel.

Jan Boskamp en Johan Derksen kwamen niet meer bij van het lachen. “Dat ik dit op mijn 69e mag maken meemaken”, zegt Derksen, die vervolgens kritisch is. “Kijk ik vind het prima. Dan zit je te kijken met je volle verstand en je nuchtere kijk op het leven. Dan hoor ik zijn kinderen zijn zo blij voor hem en zijn vrouw is zo blij. Als ik zo de hond in Grollo ga uitlaten, zit mijn vrouw al in de trein: die blijft niet. We moeten niet net doen of het normaal is.”

Op social media zijn ze het niet met de heren eens. “Wat is dit voor programma?” vraagt iemand zich af. “We moeten vooral niet doen alsof het gedrag van Derksen en Gijp normaal is”, stelt een ander.

Bron(nen):   AD