Twitter raakt niet uitgepraat over stoute actie Niels in Wie is de Mol

Zelf vond zanger Nielson het achteraf toch ook niet zo aardig om een joker van Evelien om te wisselen voor een ongeldig exemplaar. De presentatrice had niets door en gebruikte de joker tijdens de eindtest van Wie is de Mol. Juist zij moest daarna het spel verlaten.

Het leek een opzetje van Rick Paul en Niels om Evelien de joker afhandig te maken. Vooral die laatste gaf aan het eind toe zich schuldig te voelen. “Het menselijke aspect van deze situatie, daar heb ik het behoorlijk pittig mee. Want in het normale leven had ik nooit zoiets gedaan. En in het spel maak je nu opeens een beslissing waarmee je iemand naar huis stuurt.” Hij vraagt zich af: “Hoe is het mogelijk dat je een joker steelt van iemand en dat uitgerekend diegene naar huis moet. Ik ging echt even door de grond. Ze keek me ook aan, tranen in haar ogen, dat was niet te doen.”

Ook een deel van de 2,9 miljoen kijkers vond dat de zanger te ver was gegaan. Op social media krijgt Niels er flink van langs. Het heeft hem overigens niet minder verdacht gemaakt. Volgens ruim 560.000 stemmers is Merel, Jamie, Rick Paul of Niels de Mol.