“Wij hebben foto’s van uw penis”: roddeluitgever probeert Amazon-topman Jeff Bezos te chanteren

Amazon-baas Jeff Bezos heeft David Pecker, de uitgever van het Amerikaanse roddelblad National Enquirer, beschuldigd van chantage en afpersing. Het blad publiceerde een artikel over Bezos’ vermeende relatie met de tv-persoonlijkheid Lauren Sanchez, die hem zijn huwelijk kostte. Bezos zet nu de dreigementen van National Enquirer dat er pikante foto’s van hem gelekt zouden worden, letterlijk online. Bezos heeft de beste mensen aangetrokken om Pecker en zijn organisatie te vervolgen. The National Enquirer is machtig en heeft geholpen Trump aan de macht te brengen.
Bezos zegt dat hij het gevecht aangaat omdat als hij – de rijkste persoon op aarde – toegeeft niemand veilig is voor de misdrijven van het blad en zijn baas.
Uit de mail aan Bezos:
“Behalve om een ‘onder de gordel-selfie’, beter bekend als een ‘dick pick’, heeft The Enquirer nog negen andere foto’s gekregen, onder andere de volgende:
• Mijnheer Bezos met een selfie op een zakelijke vergadering.
• Het antwoord van mevrouw Sanchez, zijnde een foto van haarzelf terwijl ze een sigaar rookt in een gesimuleerde orale scene.
• Mijnheer Bezos die zijn telefoon in zijn linkerhand houdt – met zijn trouwring aan – zonder bovenkledij en met een strakke zware broek, waarbij zijn half opgerichte mannelijke deel door de rits van voorgaand kledingstuk dringt.
(…)
• Een naakte selfie in de badkamer: terwijl mijnheer Bezos zijn trouwring aan heeft, draagt hij enkel een witte handdoek waarboven de top van zijn schaamhaar te zien is.
• Een foto van mevrouw Sanchez met een rode jurk die haar decolleté en een glimp van haar onderste regionen laat zien.”
“Geen enkele uitgever zou deze mail graag verzenden”, schrijft Howard nog. “Ik hoop dat het gezond verstand kan zegevieren, en snel.”

Bron(nen):   HLN  Vox