Kattenkots: toprestaurant van Bløf-zanger met de grond gelijk gemaakt

´Ga nooit eten in het restaurant in Middelburg van Bløfzanger en -gitarist Paskal Jakobsen en tweesterrenchef Edwin Vinke. Nooit’Dat is de heldere boodschap van de recensie van Hieke Versprille in De Volkskrant. De veelgelezen recensierubriek kiest wekelijks één restaurant om grondig te bespreken. Vaak wil je er na lezing graag naar toe. Maar niet naar het ´streetfood´ restaurant van Jakobsen en Vinke. Daar doet het eten aan kattenkots denken.
Een fragment uit de bespreking:

Mis gaat het bij ‘Liza’s Vurige Visje’ (€ 9). Op de foto zien we een fris gerechtje van makreel met rode boemboe bali, krieltjes en groenekruidencrème in een kunstige papillotte gevouwen: ‘Indisch pittig pretpakket’ staat erbij. Wat we krijgen is een prop papier, die we openvouwen. Verbijsterd bekijken we de inhoud. Het ziet eruit alsof de kat van Edwin Vinke zijn ontbijt te snel heeft weggeschrokt en Vinke het ongelukje vervolgens even in een papieren zak heeft weggemaakt. Ik heb nog nooit een gerecht voorgezet gekregen dat er zó uitzag alsof het al eens eerder was gegeten.

De makreel blijkt halfrauw en oneetbaar tranig. De ongare, smaakloze krieltjes zijn er maar een beetje bijgepleurd, de kruidenpasta is oud en onderop liggen fliebers tot snot gekookte, bittere groente. ­

Afschuwelijk.

 

Versprille raadt aan de tent te mijden als de pest.

 

,,Laat de sentimenten hun eigen leven maar leiden. Ik voel me gesterkt door alle positieve reacties,”  zegt Bløf-zanger Paskal Jakobsen in een reactie.

Bron(nen):   Volkskrant  AD