"Geen herhaling van wonder 1988: Oranje mist kracht"

Mootz
zondag, 10 juni 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Commentaren van kranten op nederlaag van Oranje tegen Denemarken:
Volkskrant: Slordig Oranje hard onderuit in eerste EK-duel Het Nederlands elftal kan voorlopig de torenhoge ambities - Europees kampioen worden - diep in de koelkast wegzetten. Na de zeperd tegen Denemarken (0-1) dreigt zelfs uitschakeling, wetende dat grootmachten Duitsland en Portugal nog wachten.
Telegraaf DEBACLE DREIGT Het Nederlands elftal is het EK in Polen en Oekraïne begonnen met een meer dan dramatische nederlaag. In het Metalist Stadion in Charkov kreeg de formatie van bondscoach Bert van Marwijk meerdere riante mogelijkheden, maar faalde het in de afwerking.
Trouw Hoop voor Oranje: ook in '88 begin het EK op deze manier Het Nederlands elftal heeft zaterdag voor het eerst sinds 1988 de openingswedstrijd op een eindtoernooi verloren. Oranje moest in de eerste groepswedstrijd op het EK buigen voor Denemarken (0-1). In 1988 opende Nederland het EK met een nederlaag tegen de Sovjet-Unie, maar veroverde toen uiteindelijk wel de Europese titel.
AD Titelaspiraties Oranje na zeperd koelkast in Oranje deed veel goed, maar vergat zichzelf te belonen voor een enorm veldoverwicht. De verliezend WK-finalist grossierde in het missen van hele en halve kansen.
NRC Beroerde uitgangspositie na verlies morsig Oranje Net als in 1988 verliest Nederland dus de eerste wedstrijd van het Europees kampioenschap. De afloop van toen is bekend. Maar het Oranje van vanavond wekte niet de indruk bij machte of krachten te zijn om zowel Duitsland als Portugal te verslaan en een plaats in de kwartfinale te bemachtigen.
Bild (Duitsland): Die erste Sensation dieser EM: Mitfavorit Holland vergeigt 0:1 gegen das kleine Dänemark! Das dürfte ihnen einen Knacks geben vor dem Spiel gegen Deutschland am Mittwoch ... Der eingewechselte Rafael van der Vaart (Tottenham) frustriert: „Jetzt haben wir gegen Deutschland schon ein Endspiel.“
De kans van Huntelaar: . Een kleine selectie:
Nico Dijkshoorn Robben, met dat mekkerende zeurhoofd. Staat model voor Nederlands elftal. Vooral kampioen in hun eigen hoofd.
De Volkskrant: Het Nederlands elftal had vandaag liefst 28 doelpogingen, maar slechts 8 daarvan waren tussen de palen gericht. Willem van der Doers Als spits van het Deense elftal had Van Persie vermoedelijk wel gescoord... Marcel Maijer Nederlands elftal komt niet weg uit Charkov. Staat al uur op startbaan te wachten. Noodlanding ander toestel is boosdoener.
KLM Vlieg je met KLM tijdens wedstrijd NL-elftal? Onze captain houdt je op de hoogte van rust/eindstand! (vast tweet van voor de wedstrijd…)