De horror: 2,5 meter lange wurgslangen vallen door plafond in keuken Australië

Het is de grootste nachtmerrie van menig Australiër (en van wie niet): je maakt een kop thee in de keuken als er plots twee gigantische wurgslangen naar beneden komen vallen.

Het overkwam David Tait min of meer. De gepensioneerde man, die ten noorden van Brisbane woont, was maandag geschokt toen hij zag dat twee boa constrictors door het plafond op de keukenvloer waren gevallen voor ze weg kronkelden naar de slaapkamer en woonkamer.

Derde slang
Slangenvanger Steven Brown vertelt aan de Today Show dat het twee mannetjesslangen waren die vochten om een vrouwtje. Ze zijn 2,8 en 2,5 meter lang en behoren tot 'de grootste en dikste tapijtslangen' die Brown ooit heeft gezien. Akelig detail: de derde slang is nog steeds niet gevonden en bevindt zich wellicht nog steeds in het huis.

Het is niet de eerste keer dat Tait een slang ziet op zijn terrein, maar ze zijn nog nooit binnen geweest. "We hebben veel oerwoud hier dus je ziet weleens slangen, maar nog nooit waren ze zo groot," zegt hij dinsdagochtend tegen Today.

Uit winterslaap
Doordat het warmer wordt down under kunnen Australiërs er vanop aan dat ze meer slangen gaan tegenkomen. Overal komen de dieren uit hun winterslaap. "Als je wordt gebeten, doe een verband om je arm en ga direct naar het ziekenhuis," waarschuwt Raymond Hoser, een slangenvanger uit Melbourne. "Zonder behandeling ga je waarschijnlijk dood. Met een behandeling ga je waarschijnlijk niet dood."

Boa constrictor, waarvan de tapijtslang de bekendste is.
Foto: EyeEm

Bron(nen):   The Guardian