Ellende in Duitsland en Oostenrijk door ‘sneeuwbom’

Het blijft heel hard sneeuwen in Duitsland en Oostenrijk. In het zuiden van Beieren kan vandaag tot wel 40 centimeter vallen. Weerplaza spreekt van een ‘sneeuwbom’.

De kans op lawines is groot en ook het verkeer heeft zwaar te lijden onder de hevige sneeuwval. Zo overleed een 19-jarige Duitser na een botsing met een andere auto en kwam een 20-jarige vrouw om het leven door een lawine, nadat ze ondanks waarschuwingen toch op pas was gegaan met een groep bergwandelaars.

Ook het treinverkeer ligt deels plat, onder meer doordat er bomen op de bovenleidingen terecht zijn gekomen. In heel het noordelijke deel van de Alpen blijft het hoogste waarschuwingsniveau van kracht. Twee bekende skidorpen, Saalbach-Hinterglemm en Obertaueren, zijn helemaal afgesloten van de buitenwereld.

De sneeuwval komt op een extra lastig moment, omdat het gaat om een zogenoemde ‘wisseldag’. Honderdduizenden wintersporters komen en gaan dit weekeinde. Ze lopen enorme vertragingen op. De ANWB adviseert zelfs wintersporters die willen terugkeren naar Nederland om hun reis uit te stellen.

Tenslotte heeft ook het vliegverkeer last van de sneeuw. Veel vluchten van Innsbruck naar Eindhoven en Rotterdam zijn geannuleerd.

Bron(nen):   AD