Kinderen jonger dan 3 mogen geen tv kijken

De Britse artsen en overheid moeten - net zoals zij dat doen voor alcohol - grenzen stellen aan de hoeveelheid tijd die kinderen voor beeldschermen mogen doorbrengen. En kinderen onder de 3 jaar zouden al helemaal geen tv mogen kijken, omdat dit op de lange termijn tot ontwikkelingsschade leidt. Dat is de conclusie van een overzichtsartikel in de Archives of Disease in Childhood. 'De eerste drie jaar van een mensenleven zijn cruciaal voor de ontwikkeling van de hersenen. In die periode hoort de communicatie oog in oog met de ouders te verlopen en niet via beeldschermen', meent de auteur, dr. Aric Sigman. Ook het Amerikaans Ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken noemt het reduceren van de tijd die kinderen achter een beeldscherm doorbrengen een gezondheidsprioriteit. Zelfs oudere kinderen (tot 18 jaar) zouden niet meer dan 2 uur per dag naar een scherm mogen kijken. De American Academy of Pediatrics hanteert als richtlijn: 'media hebben mogelijke negatieve effecten en voor zover bekend geen positieve effecten op kinderen jonger dan 2 jaar'. De Canadian Paediatric Society vindt dat geen enkel kind een tv, computer of game-apparatuur op zijn kamer zou mogen hebben.

Bron(nen):   The Guardian      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. grasspriet

    Willen wij dit soort bemoeizucht van overheden?

    En wat is nou logischer. Dit soort onzinnige, niet te controleren dingen willen regelen of de ouders onderwijzen over de gevolgen van het veel tv kijken of computerspelletjes spelen?

    Verbieden is niet de oplossing, onderwijzen is veel effectiever in mijn ogen.

  2. RhodBerth

    Ja, want een hele generatie die de afgelopen decennia wel tv gekeken heeft loopt nu verdwaasd rond als een stelletje wilden! uh…. of zal het allemaal wel mee vallen?

Reacties niet toegestaan