Amerikaanse politicus: Oude mensen moeten zich opofferen om de economie te redden

"Veel oudere mensen zijn bereid te sterven om de economie te redden." Dat zei de luitenant-gouverneur van Texas bij Fox News. "Laten we het land niet opofferen," vindt de op een na belangrijkste leider van de Amerikaanse staat.

"Mijn boodschap: laten we weer aan het werk gaan, laten we weer gaan leven, laten we verstandig zijn en degenen van ons die boven de 70 zijn, wij zorgen wel voor onszelf," zei de 69-jarige Dan Patrick maandagavond tegen Tucker Carlson.

Patrick zei dat hij vreesde dat de maatregelen om het coronavirus te verslaan 'het einde kunnen betekenen voor het Amerikaanse leven, zoals we dat kennen'. Hij is bereid om het risico te lopen om te overlijden om de economie te redden voor zijn kleinkinderen. "Dat maakt me niet nobel of moedig," zegt de Republikein. "Ik denk dat er veel opa's en oma's zijn die er zo over denken."

"Ik wil niet dat het hele land wordt opgeofferd," aldus Patrick. "We komen in een totale ineenstorting, recessie, depressie terecht als dit nog maanden duurt. Zoals de president ook zegt: het sterftecijfer is zo laag. Moeten we een heel land op slot doen hiervoor? Ik denk dat we weer aan het werk moeten."

Vermoedelijk denken veel 70-plussers daar toch iets anders over.