Kabinet houdt toch vast aan terugdringen tekort tot 3%

Het kabinet houdt vast aan zijn plan om het begrotingstekort volgend jaar terug te dringen tot maximaal 3 procent. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat dinsdag gezegd. Eigenlijk had dit jaar het tekort volgens EU-afspraken al op 3 procent horen uit te komen, maar met toestemming van Brussel is het kabinet daarvan afgeweken. Maar dat kan volgend jaar niet nog een keer, aldus Asscher. ,,Eén keer mag het, twee keer niet.'' Ook de VVD hecht er sterk aan dat volgend jaar wordt voldaan aan de limiet van 3 procent, zei fractievoorzitter Halbe Zijlstra dinsdag. ,,Wij willen geen schulden neerleggen bij toekomstige generaties.''

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. John JohnN

  Het einde van Rutte 2 is in zicht

  • André Somers

   Ik hoop van harte dat je ongelijk hebt. Hoewel ik geen van Rutte ben, ben ik van mening dat we echt geen nieuwe verkiezingen of zelfs maar een periode van een nieuwe formatie kunnen gebruiken in Nederland.

   (in antwoord op John JohnN)
   • John JohnN

    Ik ben ook geen fan van hem, noch van elke twee jaar verkiezingen. Maar het lijkt toch dat dit kabinet met enorme oogkleppen loopt.

    (in antwoord op André Somers)
 2. Rinus57

  Het kabinet ligt op ramkoers , aanzien krijgen , aanzien houden en met de botte bijl regeren. Een rede , om maar in het pluche te blijven en te komen ook bij de EU .
  Word tijd dat Rutte 2 in zijn bestaan ophoud , heel snel verkiezingen , zodat Wilders 1 met de 50 plus en de PVDD eindelijk aan het werk kan , zodat gelijk het foutje van strategisch stemmen opgelost is .

 3. Diederdick

  Meer belasting heffen zodat de economie nog meer in het slop raakt!
  Ja, de VVD heeft er wel kijk op.

  De huidige en toekomstige generaties met een schuld opzadelen door met ondoordacht, dom en bot lasten verzwaren de economie om zeep te helpen.

  Uw toekomst is veilig bij een gesjeesde HR-manager, zoveel is zeker…

 4. grasspriet

  ‘…fractievoorzitter Halbe Zijlstra dinsdag. ,,Wij willen geen schulden neerleggen bij toekomstige generaties.” ‘

  Dan moet je als eerste stoppen geld door private bankinstellingen te laten drukken en het vervolgens daarvan tegen rente te lenen.
  Belachelijk systeem wat er voor zorgt nooit uit de schulden te komen en toekomstige generaties zeker met schulden op te zadelen.

Reacties niet toegestaan