CV-opleuken: Dijsselbloem claimt ten onrechte afgestudeerd te zijn in Ierland

En weer kon er een het niet laten. In het CV dat minister Dijsselbloem aan de EU gaf en aan zijn nieuwe Europese collega's staat dat hij een Masters heeft behaald aan het University College in Cork. Het zou gaan om een graad in de Business Economics. Helaas, dat klopt niet, schrijft de Ierse Independent. Je kunt niet eens een masters halen aan die universiteit in de Business Economics. In feite was Dijsselbloem slechts een paar maanden in Cork voor onderzoek. Het was volgens het ministerie van Financiën geen poging de zaken mooier voor te stellen dan het was; het was slechts een misverstand. Een vertaal-fout.

Bron(nen):   Independent (Ierland)      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. bierneus

  Ik herinner me nog staatssecretarissen die hiervoor moesten opstappen…maar ja, dat waren geen PvdA’ers..

 2. maarten

  Verhaal fout? Vertaalfout lijkt me…

 3. maarten

  Oké, ik zie dat mijn eerste reactie is verwijderd. Maar er staat nog steeds verhaal-fout. Met een h dus. In plaats van een t.

  •  Dinges

   Volgens mij is dat juist de grap. Ik geloof namelijk niet dat het een verTaalfout was 😉

   (in antwoord op maarten)
   • maarten

    Er is weinig aan te geloven. Op zijn Nederlandse CV heeft altijd gestaan “Doctoraalonderzoek Bedrijfseconomie, University College Cork, Ierland (1991)”. Dat is bij het vertalen onbedoeld een master’s degree geworden.

    (in antwoord op  Dinges)
 4. John

  is het jachtseizoen geopend?

 5. Jack

  Niks geen verhaal of vertaal fout, de ondergang van Nederland is er de getuigenis van dat die man onkundig is en gewoon helemaal niks geen economie heeft gestudeerd.

  Die man heeft fraude gepleegt en moet ophoepellen…PUNT!

 6. hans maas

  woon al 35 jaar in Ierland. Met de bedroevende staat van het Ierse onderwijs zou ik niet weten waarom je dat zou willen claimen.

Reacties niet toegestaan