De Saoediers waarschuwden de FBI voor de Boston-bommenleggers

Sinds 9/11 geeft de VS vele miljarden uit aan binnenlandse veiligheid, vele wetten zijn zo veranderd, dan veiligheid de voorrang krijgt boven privacy, en de controles bij de ingangen van de VS zijn aanzienlijk verscherpt. Dat maakt het des te raadselachtiger dat de broers Tsarnaev door de CIA en FBI niet werden opgemerkt voordat ze hun snelkookpannen tot ontploffing hadden gebracht. Bekend was al dat de Russen de Amerikanen hebben  gewaarschuwd voor Tamerlan Tsarnaev, de oudste van de broers. Bij zijn bezoek aan Rusland in 2008 had hij verdenking op zich geladen. De Russen dachten dat het misschien een terrorist-in-wording was en waarschuwden de Amerikanen. Die deden met die waarschuwing niets. Maar volgens de Daily Mail wisten ook de autoriteiten in Saoedi Arabie dat er iets mis was met Tamerlan Tsarnaev. Ze maakten het hem onmogelijk om naar hun land te reizen voor een pelgrimage aan Mekka. En ze waarschuwden ook de Amerikanen dat Tamerlan mogelijk van kwade zin was. Ook daarnaar werd niet geluisterd. De Amerikaanse veiligheidsdiensten raakten pas geinteresseerd in de broers toen drie mensen dood waren en een tiental een ledemaat kwijt was

Bron(nen):   Daily Mail      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Saljoet

  Ook voorafgaand aan 9/11 zijn de Amerikaanse geheimen diensten meerdere malen en vanuit diverse hoeken van de wereld gewaarschuwd. Je zou er bijna wat van gaan denken.

  • Erwin

   Ik weet er het fijne nog niet van maar je kunt mensen niet oppakken op slechts informatie van de Russen en de Saoedisch. Je kunt “dankzij” de Patriot wet wel iemand goed in de gaten houden maar we hebben geen kennis hiervan.

   Dat organisaties als de FBI en de CIA met enige regelmaat falen is ondertussen meerdere malen pijnlijk duidelijk geworden.

   Edit: Er zijn de afgelopen jaren natuurlijk wel meerdere aanlagen verijdeld. Het was een kwestie van tijd voordat er een aanslag door zou glippen. Zeker wanneer deze mensen zonder een grote groep achter zich handelen.

   (in antwoord op Saljoet)
 2. CHIU

  Waarbij we ons wel af dienen te vragen over hoeveel mogelijk subversieve personen de US diensten gewaarschuwd worden, hoeveel daarvan vals alarm blijken en hoeveel daadwerkelijk tegengehouden worden.

  Misschien zaten deze twee mannen simelweg bij de groep ‘door de mazen van het systeem’ die je, statistisch gezien, alijd zult houden.
  Dat maakt het natuurlijk niet minder erg maar een 100% waterdicht systeem bestaat gewoon niet, tenzij we er een Noord-Koreaanse bedoening van maken.

Reacties niet toegestaan