Journalisten, sta op voor Saberi!

De journalistieke wereld toont veel te weinig solidariteit met de Iraans-Amerikaanse journaliste Roxana Saberi. De Amerikaanse journalist Clifford May roept zijn vakgenoten op om, in navolging van Saberi zelf, een dag in hongerstaking te gaan.
May, een voormalig buitenlandcorrespondent van The New York Times, laakt in een arikel op de site van National Review de weinige aandacht in de mondiale pers voor de lotgevallen van Saberi. Hij was onlangs te gast in een BBC-programma over Iran en werd door de presentator genegeerd toen hij aandacht vroeg voor Saberi.
May roept journalisten, schrijvers en artiesten over de hele wereld op om navolging te geven aan een recent initiatief van Reporters Without Borders. Vier leden van deze organisatie begonnen in Parijs een hongerstaking uit solidariteit met Saberi. May zou graag zien dat ‘iedereen op de wereld die om vrijheid geeft’ op z’n minst één dag zou vasten.
In zijn artikel kritiseert May het islamitische bewind in Iran. Hij roept Europese landen op hun ambassadeurs uit Teheran terug te roepen en serieuze sancties tegen het mullahregime uit te vaardigen. Misschien gaat Iran zich dan eens fatsoenlijk gedragen, aldus May.

Bron(nen):   National Review