Gestolen Mercedes is terug

De gestolen dienstwagen van de Duitse minister Ulla Schmidt (volksgezondheid) is teruggevonden. De Mercedes uit de S-klasse ter waarde van een euroton werd nagenoeg onbeschadigd aangetroffen in de buurt van haar vakantiewoning in Alicante. Lieber Gott, wat een opluchting.
De veronderstelling is dat de dieven de bolide hebben achtergelaten, toen ze ontdekten hoe hun autokraak tot headlines leidde. Want het bleek dat ze de auto hadden gestolen van een Duitse minister die zich in allerlei bochten moest wringen om plausibel te maken dat ze met auto en chauffeur naar het zonnige Spanje was afgereisd voor een zogenaamde werkvakantie. 
Na stormen van protest om dit uitje, publiceert Schmidts ministerie nu de berekening dat de reis van auto met chauffeur slechts 3.200 euro heeft gekost. Wat je noemt een koopje, kun je bijna niet voor met je eigen auto op reis. Helaas voor de minister kwam de Duitse Bond van Beastingbetalers tot een iets andere uitkomst, 9.400 euro.
Inmiddels is Schmidt per vliegtuig teruggekeerd naar de Heimat. En moet ze nu maar afwachten of ze nog wordt opgenomen in het campagneteam van vice-premier
Frank-Walter Steinmeier, dat de overwinning voor de socialisten bij de aanstaande landelijke verkiezingen moet veiligstellen.
Als Welingelichte Kringen het mag zeggen: ook zonder Frau Schmidt worden deze verkiezingen voor de soci's een groot succes!

 

Bron(nen):   Frankfurter Allgemeine Zeitung