Petraeus president in 2012?

Een ex-generaal in Het Witte Huis is wel vaker vertoond, denk aan Dwight Eisenhower. Ook van Colin Powell is weleens gedacht dat hij het hoogste ambt zou ambiëren, maar op enig moment heeft die zichzelf op een zijspoor gerangeerd door openlijk te twijfelen aan de Irak-oorlog.
Nu is er een nieuwe kandidaat: generaal David H. Petraeus. De grote man van de surge in Irak en inmiddels opperbevelhebber van alle militaire actviteiten van Amerika (Irak, Afghanistan, etc.)in Azië.
Petraues onderhield goede betrekkingen met de vorige president, George W. Bush, en is ook bij Barack Obama kind aan huis. Zijn gezag is groot en zijn omgang met politici en media oogst alom bewondering.
Dus wordt er nu in Washington openlijk gespeculeerd over zijn republikeinse kandidatuur voor 2012. Absurde veronderstellig, zeggen zijn naaste collega's, maar The New York Times is niet onder de indruk van deze ontkenningen.
Het is opvallend met welke vaardigheid Petraeus langs alle klippen vaart die Washington kent en behalve een bevelhebber is hij ook een halve politicus, zoals gebruikelijk bij de allerhoogste militairen.
Een naaste medewerker geeft hoog op van zijn politieke instinct: "He knows how to make his way through minefields like this," en het laatste woord over zijn kandidatuur is nog niet gezegd.

Bron(nen):   The New York Times