Amerikaanse marine verder in opspraak

De Amerikaanse marine is in opspraak geraakt door nieuwe onthullingen over vergaande pesterijen van homoseksuele militairen. Welingelichte Kringen besteedde maandag al aandacht aan het verhaal van Joseph Rocha die in The Washington Post vertelde over de manier waarop hij stelselmatig werd vernederd nadat zijn collega's begonnen te vermoeden dat hij homo was.
Rocha diende bij een honden-eenheid die in Bahrein was gelegerd. Zijn vrouwelijke collega Jennifer Valdivia - de een-na-hoogste militair in de eenheid - heeft eerder al zelfmoord gepleegd, omdat ze gevreesd zou hebben dat zij voor het wangedrag verantwoordelijke zou worden gesteld.
CNN meldt nu het bestaan van een interne marine-rapport waarin melding wordt gemaakt van meer dan 90 incidenten, waarbij militairen werden gedwongen hondenvoer te eten, orale seks te simuleren en werden opgesloten in hondenhokken. Het 'klimaat van angst' bij de eenheid was volgens CNN hoofdzakelijk het werk van de commandant, Michael Toussaint. Ondanks de incidenten en het rapport daarover heeft Toussaint promotie gekregen.
Tegenover CNN heeft Rocha verklaard dat hij nog steeds van de marine houdt en dat de gebeurtenissen in Bahrein volgens hem niet representatief zijn voor de marine.

Bron(nen):   CNN  The Daily Beast  UPI