"Wilders is een hond"

Wilders is 'een hond'.Hij hoort berecht te worden door een islamitische rechtbank, wegens het beledigen van de profeet Mohammed. Het is de mening van Sayful Islam, de leider van het groepje demonstranten dat vrijdag in Londen protesteerde tegen de komst van Geert Wilders.
Sayful Islam nam het voortouw bij het roepen van leuzen als "Wilders loop naar de hel'. De leider van het groepje demonstranten verklaarde tegenover de BBC dat de anti-islam standpunten van Wilders voor westere begrippen helemaal niet zo extreem zijn. Zijn ideeën worden gedeeld door 'iedere Westerse regering'.  Wilders 'verwoordt precies het standpunt van Westerse regeringen."
Op de vraag van de BBC-verslaggever wat voor straf Wilders dan wel niet verdiende, wilde de demonstranten niet antwoorden. "Ik ben niet dom," aldus Sayful, kennelijk om te laten zien dat hij zich niet liet verleiden tot een antwoord dat later tegen hem kon worden gebruikt.
De BBC-verslaggever maakt zich verder enigszins vrolijk over de toeloop aan Nederlandse verslaggevers: "De jonge moslims buiten riepen "Wilders slaat op de vlucht" en "Wilders kom naar buiten"- maar ze werden in aantal ver overtroffen door verslaggevers en fotografen, velen van hen afkomstig uit Nederland en allemaal doodsbang dat ze niet meer in het overvolle zaaltje zouden passen."

Bron(nen):   BBC