PVV- om te pesten – tegen strafbaarstelling illegaliteit

In de PvdA brak er bijna een opstand om uit, maar uiteindelijk lijkt de strafbaarstelling van illegaliteit niet door te gaan door een tegenstem in de Eerste Kamer van de PVV.  PVV-senator Marcel de Graaff, die fractievoorzitter is in de Eerste Kamer, vertelt in de Telegraaf dat de PVV het belangrijker vindt om het kabinet dwars te zitten. "Als tegenstemmen betekent dat er crisis in het kabinet komt, dan stemmen wij tegen. Het is voor ons belangrijker dat het kabinet gestopt wordt, zodat de werkloosheid niet blijft stijgen", zo stelt hij. De strafbaarstelling van illegaliteit is een belangrijk agendapunt van de VVD. Deze partij rekende op de steun van de PVV om een meerderheid te halen in de senaat. De Partij van de Arbeid is eigenlijk tegen de strafbaarstelling, maar ging er tijdens de kabinetsformatie mee akkoord. Binnen de partij is er veel verzet tegen die concessie.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. PaulusJ

  Gewoon politiek dus zoals al eeuwen usance is. Of is het geheugen van WEL korter dan de schoenmaat. Nacht van Wiegel? Van Thijn?

 2. kletsmajoor

  Kortzichtig. Stel dat ‘Rubberen Robbie’ Rutte zegt: jammer dan. Dan heeft de PVV niets.

  Of: stel dat de regering valt en er komen verkiezingen. Waarschijnlijk worden PVV en SP dan erg groot. Maar VVD en CDA willen waarschijnlijk niet met Wilders in een kabinet na de recente ervaringen. Dan komt er dus een nog linkser kabinet waarin de SP de grootste partij is. Brrr!

 3. Pjotr

  Dat zou heel dom zijn en de criticasters in de kaart spelen. Ik snap de move ook niet; als je de coalitie tegen mekaar uit wil spelen, heb je meer aan onrust in de PvdA die fel tegen de strafbaarstelling is.
  Een groot deel van de linkse partij bonzen van de VVD is waarschijnlijk ook tegen de strafbaar stelling. Kortom, rare redenering.

 4. Mo Meta

  Partijbelang boven landsbelang dus. En maar blijven roepen dat ze de “regenten” in Den Haag willen aanpakken. De PVV is net als alle andere partijen geworden maar dan met een verwerpelijke ideologie en een ondemocratische opbouw. Eng dus.

 5. Captain Caveman

  Jammer dat dit soort domme spelletjes gespeeld (moeten) worden en dat men ten koste van alles vast blijft houden aan ego acties ipv dat men in de politiek nu eerst eens gezamelijk de schouders zet onder de problemen waarin ons land verkeert

 6. JRR Uijlings

  Het enige is dan wel dat die belachelijke strafbaarstelling tegen illegaliteit van de baan is. Die wet is schaadt alleen kennis migranten.

 7. Kees Cornelder

  PVV die PvdA ‘helpt’ dus. Komisch, ware het niet dat etc.

 8. Karel Kritisch

  En zo zal de PVV nooit hun programma kunnen verwezenlijken. Ze maken zichzelf onmogelijk. Rare beweging die PVV.

Reacties niet toegestaan