Update: Baudets leiderschapsverkiezing was eenmansactie. Hij is uit bestuur gezet

Politiek
woensdag, 25 november 2020 om 14:50
welingelichtekringen header 1
Het wordt steeds gekker. Thierry Baudet stapte gisteren op als partijvoorzitter van Forum voor Democratie, schreef op eigen houtje lijsttrekkersverkiezingen uit en is nu uit het bestuur gezet, dat spreekt van een eenmansactie.
"Het is aan het partijbestuur om eventueel lijsttrekkersverkiezingen uit te schrijven en niet aan Baudet", zegt de nieuwe voorzitter Lennart van der Linden. Ook Astrid de Jong, secretaris van partijbestuur, wist van niets.
De Forum-leider kondigde het nieuws zelf aan in een filmpje op Twitter. "Ik heb de verantwoordelijkheid genomen. Ik heb een stap terug gedaan. Om te zeggen: jongens, de rust moet eerst terugkeren", zegt Baudet in het filmpje. 
"Die rust die ik wilde laten terugkeren, is alleen niet teruggekeerd. Het tegenovergestelde is gebeurd. Er is een bitchfight ontstaan, een enorm gevecht in het openbaar, waarbij mij ontzettend veel narigheid wordt aangesmeerd. Er is echt een poging gaande om karaktermoord op mij te plegen."
Dat er nu zoveel leden opstappen, kan volgens hem "nooit de bedoeling zijn van wat we hebben proberen te doen. Daarom stap ik opnieuw in de spotlight en stel ik mij verkiesbaar als partijleider en kandidaat-lijsttrekker."