Nederland: de leeuw moet harder brullen tegen Poetin

Een ruime meerderheid van 64 procent van de Nederlanders vindt dat Nederland zich harder op mag stellen tegenover Rusland. Ruim 45 procent van de Nederlanders vindt dat de festiviteiten rond het Nederland-Ruslandjaar meteen stop moeten worden gezet. Dat meldt RTL Nieuws zaterdag na onderzoek. In het onderzoek van RTL Nieuws en DVJ Insights geeft 42 procent van de respondenten aan een negatiever beeld te hebben gekregen van Rusland. Meer dan een op de drie Nederlanders vindt de situatie met de Russen beangstigend. Ondertussen mag van ruim 63 procent koning Willem-Alexander wel gewoon een bezoek brengen aan Rusland. Dertig procent is van mening dat Nederland de Olympische Spelen in Sotsji moet boycotten.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. De Staatsburger

  Zo’n 36% van de Nederlanders is dus verstandig.

 2. Prikker

  Het is maar goed dat die 64% geen verantwoordelijke functie vervult.
  Natuurlijk is het vervelend als je op je vingers getikt wordt als je iets fout doet, maar dat geeft je niet het recht hard te gaan brullen ook al is dat tegenwoordige wel de mode.

  • Calhoun84

   Hard brullen is de kop van deze website, jezelf hard opstellen is wat anders 😉

   Op diplomatiek niveau kan Nederland zich best wel wat harder opstellen denk ik.

   (in antwoord op Prikker)
   • Prikker

    Feit is dat een aantal incidenten onderzocht worden omtrent de identiteit en motieven van de daders.
    Dat gevoelens oplaaien is logisch gezien de volgorde van de gebeurtenissen en het optreden van opportunistische politici.
    Diplomatie moet echter op feiten gebaseerd zijn en barpraat biedt ruimte om gevoelens met elkaar te delen.
    En hardere diplomatie in dit geval zou diplomatie slechts meer met barpraat vullen dan aan feitelijke stellingnames voor zover het de Nederlandse positie betreft.

    (in antwoord op Calhoun84)
 3. kletsmajoor

  Nederland is niet het enige land dat door rusland belaagd wordt. Zie hieronder:

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1725379/2013/10/18/Westerse-media-Poetin-gedraagt-zich-als-een-pestkop.dhtml

  Het lijkt me beter het hoofd koel te houden, fouten gewoon toe te geven en Rusland verder te laten uitrazen. Met een beetje mazzel maken ze zichzelf internationaal compleet belachelijk.

  • marianne martens

   De site van HLN laat indrukwekkend de vele gezichten van Poetin zien.Merkel heeft wel de goede toon aangeslagen.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 4. marianne martens

  wat wij als burgers vinden is niet belangrijk voor de bestuurders van beide landen.42% heeft een minder rooskleurig beeld gekregen van Rusland, ook wederzijds.De bevolking van Rusland staat net zo schaakmat, wel een kwartslag anders, als in Nederland.Miljoenen burgers willen weg uit Rusland vanwege een zeer onaangenaam guur Politiek klimaat. De Winterspelen eh, gaan door.
  Opinieonderzoeken zouden per wet verboden moeten worden, voor het merendeel een ” lege” huls en voegt helemaal niets toe.

Reacties niet toegestaan