Boze PvdA-europarlementariër sleept de PvdA voor de rechter

De omgangsvormen van linkse mensen blijven verbazen. Europarlementarier Judith Merkies wilde lijsttrekker worden bij de verkiezingen voor het Europese parlement. Maar haar partij, de PvdA, wilde haar niet. Onder meer omdat ze de schijn had gewekt bijna een ton gemeenschapsgeld ten onrechte te hebben willen incasseren.  Maar nu stapt ze naar de rechter. De politica wil zuivering van haar naam door de PvdA, die haar heeft verweten niet zuiver te zijn geweest met onkostenvergoedingen. Dat schrijft de Volkskrant vandaag. “Rechtvaardigheid en integriteit zijn voor mij als politicus kernwaarden”, aldus Merkies in de krant. “Mijn integriteit is publiekelijk en onterecht in twijfel getrokken. Dat wil ik gerectificeerd zien.” Merkies was tot donderdag met het partijbestuur in gesprek om te schikken, maar dat mislukte. Merkies wil dat het bestuur alle leden een brief stuurt waarin haar naam wordt gezuiverd en probeert dat nu via de rechter af te dwingen. Wanneer de zaak dient, is niet duidelijk.  

Bron(nen):   De Volkskrant      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Mo Meta

  “De omgangsvormen van linkse mensen blijven verbazen.”
  Serieus? Je laat het artikel beginnen met een dergelijke zin?

  • RhodBerth

   Het is een opmerkelijke openingszin, dat klopt, zeker voor een artikel waar je iets van neutraliteit verwacht.

   Anderzijds is het bijna een objectief feit dat in linkse kringen men elkaar de tent uitvecht. Dat is te verklaren vanuit de meer idealistische instelling van linkse mensen, en idealen en compromissen gaan moeilijker samen dan het meer pragmatisch ingestelde ‘rechts’, waar de sfeer meestal gemoedelijker is. (en er dus ook makkelijker compromissen worden gesloten die minder goed liggen, zie Rutte)

   (in antwoord op Mo Meta)
   • Mo Meta

    Dat klinkt plausibel, de uitleg niet dat het een objectief feit is. Al zie ik ook veel dogmatische “discussies” bij rechts.

    (in antwoord op RhodBerth)
    • RhodBerth

     ik schreef ‘bijna een objectief feit’ en bijna = niet 😉
     En uiteraard gebeurt het overal. Maar bij sommige partijen vaker dan bij andere partijen 😀

     (in antwoord op Mo Meta)
 2. FritsB

  Als het klopt dat ze er alleen van beschuldigd wordt “de schijn te hebben gewekt bijna een ton gemeenschapsgeld ten onrechte te hebben willen incasseren” kan ik haar niet eens ongelijk geven.

Reacties niet toegestaan