PVV wil terug naar land zonder hoofddoekjes en ‘oer-Hollandse gezelligheid’

De PVV wil als ze aan de macht komt de jaren vijftig terugtoveren.

In het voorwoord van het verkiezingsprogramma schrijft Geert Wilders dat zijn partij trots is op de eigen cultuur. "We laten ons geen racisme aanpraten." Hij wil terug naar "een land zonder hoofddoekjes, maar met oer-Hollandse gezelligheid", zoals de sinterklaastraditie met Zwarte Piet.

140 kilometer per uur rijden op snelwegen, een minister om migranten weer te laten vertrekken en veel geld naar de zorg. De PVV zet richting de volgende verkiezingen in op vertrouwde thema’s: zorg en migratie.

De PVV wil onder meer "baas worden over ons eigen geld" en uit de Europese Unie stappen, en de grenzen kunnen sluiten voor "gelukzoekers en immigranten uit islamitische landen". Verder moet de publieke omroep worden afgeschaft, vindt de partij.

PVV wil ook tbs afschaffen, geen taakstraffen meer, geen vervroegde invrijheidstelling meer, snelrecht bij gewelds- en zedendelicten en het leger weer de straten op.

Op scholen moet dagelijks de Nederlandse vlag worden gehesen.

Verder moet er veel meer geld naar de zorg, onder meer voor een forse, structurele salarisverhoging. Ook moeten er tienduizenden zorgmedewerkers bijkomen en tienduizenden nieuwe plekken in de verpleeghuizen. Het eigen risico moet worden afgeschaft.Veel meer agenten

In het programma staat geen berekening hoe alles moet worden betaald.

Wilders wil verder dat na de verkiezingen de grootste drie partijen verplicht met elkaar gaan onderhandelen. Dit moet voorkomen dat de PVV van coalitiebesprekingen wordt uitgesloten.

Bron(nen):   NOS  PVV