“Wilders voelt niets voor de mensen die zich voor hem uit de naad werken”

NRC heeft Johan Driessen aan het praten gekregen. Driessen was kamerlid voor de PVV, maar daarvoor persoonlijk medewerker van Wilders. Hij is overgelopen naar het kamp van het afvallige PVV-kamerlid Louis Bontes en zegt in NRC schadelijke dingen over zijn ex-baas. De PVV van Geert Wilders heeft zich volgens Driessen ontwikkeld tot een partij die “uiteindelijk alle kenmerken van een sekte vertoont”. Driessen woonde als Wilders’ persoonlijk medewerker jarenlang al het interne overleg van de partijleider bij. Hij reisde veelvuldig met Wilders naar het buitenland en trad op als beheerder van de partijkas. Volgens Driessen staat de PVV “alléén in functie van de voortzetting van de loopbaan van Geert”. De PVV-leider “geeft in essentie niets om de mensen die zich voor hem uit de naad werken”, aldus Driessen. Het gevolg is volgens Driessen dat de PVV “nog steeds een boom zonder wortels” is. “Vroeg of laat valt die neer.” Een aantal uitspraken van Driessen:
 • "De PVV staat alleen in fuctie van de voortzetting van de loopbaan van Geert."
 • "Wilders geeft in essentie niets om de mensen die zich voor hem uit de naad werken."
 • "Wilders schept bewust verdeeldheid in de partij om te vermijden dat zich een tegenmacht vormt."
 • "Wilders vergelijkt zich graag met de intrigant uit Asterix. Hij vindt het fijn mensen uit elkaar te spelen."
 • "Wilders is een bange man. Als hij politiek onder vuur ligt, gaat hij onder de tafel zitten."
 • "Het zegt eigenlijk alles dat Geert tien jaar terug voor zichzelf is begonnen en nog steeds geen partij heeft weten te vormen."

Bron(nen):   NRC      

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Het zou best kunnen dat hij gelijk heeft, maar ik zou dan wel eens wat meer onderbouwing willen zien. Wat afbreuk doet aan het verhaal is dat een ex-PVV-er alleen in de krant komt als hij/zij levert wat de krant wil brengen en dat is: Wilders bashen. Per saldo weet ik niet hoe ik dit soort verhalen moet inschatten.

  • knier

   Zelfs al heeft hij gelijk,wat ik trouwens direct geloof,geeft hij zelf al aan wat een ratten clubje het daar rond die Geert is.
   Jaren kritiekloos voor Geurt werken en als je de kans krijgt,overspringen naar een ander en dan de pvv zoveel mogelijk beschadigen.
   Wederom een mooie demonstratie dat het het laagste van het laagste is wat Geurt omringt,wat hij trouwens zelf geselecteerd heeft.

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • kletsmajoor

    Wat mij nog het meest verbaasd heeft bij de opkomst van de nieuwe partijen (LPF, PVV, Ouderenpartij) is het grote aantal gelukszoekers en mafkezen die kennelijk op een partij in oprichting afkomen en hoe moeilijk het is om ze buiten de deur te houden c.q. weer te lozen als ze eenmaal binnen zijn.

    (in antwoord op knier)
  • marianne martens

   “populair” gezegd heb je een serieus punt door te schrijven dat je nergens geen onderbouwing meer leest.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 2. Karel Kritisch

  Het is een naar clubje, een heel naar clubje.. Het blijft me verbazen dat mensen het blijven steunen.

 3. JerushaG

  Dit verbaast me helemaal niets. ‘k Zag al heel lang dat Wilders een ontzettend, enge man is. Kijk goed naar die koude ogen. Luister goed naar die monotone, roboteske stem. Zie die verkrampte lichaamstaal en neurotische tics (dat voortdurend gelik aan zijn lippen en geroer met zijn tong in zijn mond – zoals bovenstaande foto). Vertrouw nooit mensen die dat soort signalen tonen. Vertrouw nooit mensen die, als ze een rede houden of spreken, net zoals Wilders weinig melodie, kleur en warmte in hun stem hebben. Dat zijn mensen die heel uitgekookt en berekenend zijn. Hun hele manier van doen is één grote strategie.
  Diep treurig is dat half Nederland nog steeds met boter en suiker in die man tuint. Als Wilders vriendelijk DOET, dan denken ze dat hij ook vriendelijk IS. Het komt geen moment in ze op dat zoiets een geacteerde, sociaal wenselijke houding is, bedoeld om mensen te laten denken dat hij toch zo’n aardige man is. Maar kijk goed, en je ziet dat het nep is. Als je nog jong bent, en weinig levenservaring en mensenkennis hebt, dan is het begrijpelijk dat je naïef bent. Dan geloof je wat je wilt geloven. Je gaat ervan uit dat anderen net zo integer en eerlijk zijn als jijzelf, want het kán toch niet waar zijn dat iemand zó slecht is. Maar dat volwassen mensen niet zien dat die Wilders een onbetrouwbare, onberekenbare, kille engerd is?!… Onbegrijpelijk!

  • Anna

   Aha een kenner en psycholoog aan het woord . Weleens naar die enge koppen van bv. Pechtold en Samson gekeken ? Enorme hypocrieten en huichelaars waar menigeen met boter , suiker en stroop in tuint . Misschien is Wilders veranderd omdat hij na 8 jaar nog steeds alleen met beveiliging naar buiten kan treden , geen prive leven meer heeft ? Wat dan voor types zoals jij genoeg is om te denken de man volledig te kunnen fileren en ontleden , een enorme held , achter de computer, uiteraard , die zonder bodygard naar de stembus kan lopen om het vakje dhimmy66 rood te kleuren .Ik vertrouw geen mensen die dit soort uitgekookte , ordinaire , verkrampte en neurotische taal uitslaan .

   (in antwoord op JerushaG)
  • kletsmajoor

   Je betoog bevat uitsluitend subjectieve “argumenten”. Het is je onderbuik die praat. Kennelijk brengt Wilders zo’n sterke emotionele reactie bij jou te weeg dat het je niet meer lukt een paar rationele argumenten op te schrijven.

   (in antwoord op JerushaG)
  • Cornelis Berend

   Een ontzettend, enge, monotone, roboteske, ordinaire, kinderachtige, verkrampte, neurotische, geacteerde, onbetrouwbare, onberekenbare, kille engerd! Onbegrijpelijk! U zag het al heel lang en velen niet. Diep treurig!

   Zonder het olifantenvet zou u geweldig schrijven.

   (in antwoord op JerushaG)
 4. jan bosscher

  Een duidelijk geval van Asperger.

 5. DiscuJohn

  Hoe dan ook blijft het van belang in te zien waarom mensen zich blijkbaar genoodzaakt voelen op een dergelijke figuur te stemmen. Daar zit de essentie van het ware probleem.

  • RhodBerth

   1. Omdat er geen alternatief is
   2. Omdat de boodschap nog steeds niet is doorgedrongen tot de rest van Den Haag

   Als een serieuze rechtse partij, zoals het CDA of de VVD zichzelf opnieuw uit zouden vinden en de niet-schreeuwerige standpunten van Wilders over zouden nemen, niet even voor de marketing, maar echt, dan zou de PVV verdwijnen.

   In essentie heeft een partij als de PVV geen bestaansrecht omdat er geen politieke filosofie achter zit. De VVD en D66 hebben het liberalisme, het CDA het christendemocratische, PvdA en SP de sociaal-democratie, Groen Links heeft het groene denken, christenunie heeft het christelijk-sociale denken en de SGP hun eigen gereformeerde kijk op de staat.

   Wat heeft de PVV als politieke ideologie?
   In feite niks.

   Wat vooral jammer is is dat de goede punten die Wilders aansnijdt niet door een slimme beschaafde man als Fortuyn meer worden aangesneden, maar nu door Wilders.

   Helaas, er is niks beters dan de blonde mozart.
   En toch overweeg ik om de komende europese verkiezingen op de PVV te stemmen. Puur als protest. De vorige keer stemde ik vdCamp (CDA) die een euro-kritisch verhaal had. (Ik ben pro europa, pro euro, maar er moet wel heel veel hervormd worden) (heeeeel veel). En na de verkiezingen draaide vdCamp als een blad aan de boom om. Mooi dat mijn stem daar niet heen gaat dit keer.

   (in antwoord op DiscuJohn)
 6. De Staatsburger

  Je kunt zeggen wat de wilt van de Heer Wilders maar wat Europa en de islam betreft heeft de sympathieke Limburgse staatsman volkomen gelijk.

  • RhodBerth

   Volledig? Hij heeft een punt, en vervolgens overschreeuwt hij dat punt volledig.
   Ik ben ook erg kritisch op de Islam en betwijfel of die religie wel samengaat met de westerse democratische rechtsstaat, maar het continu afgeven op Moslims dat Wilders doet haalt juist de focus van het punt af.

   Ik ben ook erg kritisch op de EU, en zeker op de wereldvreemde leiders door zoals Verhofstadt die meer en meer nonsense over ons uitstorten. En ook op de Grieken en de Italianen en al die frauderende Zuid Europeanen.

   Maar de euro uit of de eu uit is natuurlijk nonsense tot in de hoogste graad. Het is een gewoon niet serieus te nemen standpunt dat lekker klinkt en toch nooit uitgevoerd kan worden. En dat overschreeuwerige zorgt er voor dat het werkelijke punt totaal onder gesneeuwd wordt.

   Helaas is Wilders de opvolger geworden van Fortuijn. Zelf had ik liever een goeie opvolger gehad.

   (in antwoord op De Staatsburger)
 7. De Staatsburger

  En met het opzeggen van het VN-Vluchtelingenverdrag heeft de geblondeerde oppositieleider ook gelijk.

Reacties niet toegestaan