Angolees die Powned-journalist sloeg geen diplomaat

De man die voor de Angolese ambassade in Den Haag PowNews-verslaggever Danny Ghosen mishandelde, is geen diplomaat. De man is een een medewerker van de ambassade maar heeft geen diplomatieke status, meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag. Hij kan dus worden vervolgd en dat zal ook gebeuren, zegt Den Haag. Maar daarover gaat niet het ministerie, nu het geen diplomaat blijkt te zijn, maar de politie.
Het ministerie had eerder op de dag overleg met de Angolese ambassadeur. Daaruit bleek dat de ambassadeur niet bij de vechtpartij betrokken was, zoals PowNews eerder  meldde.
De politie kijkt op het moment naar de aangifte, de getuigenverklaringen en het beeldmateriaal van het incident. Ghosen maakte gisteren een item over foutparkerende diplomaten die daar vanwege hun onschendbaarheid zonder een boete vanaf komen. Voor de deur van de ambassade trof hij een verkeerd geparkeerde diplomatenauto aan. Toen Ghosen daar iets van zei, werd hij 'echt heel heftig tegen de grond gewerkt', zei Powned-directeur Dominique Weesie eerder. Ghosen moest naar het ziekenhuis met een loszittende tand, veel bloed in zijn gezicht en pijn in zijn kaak. 'Van journalisten blijf je af', is de reactie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten op het incident.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Danny Ghosen een journalist noemen vind ik de grootste journalistieke vrijheid die je je kunt veroorloven.
  Verder heb ik geen medelijden met die intrigant Ghosen.

  • Vogelbeest

   Dat is nog geen reden om hem (of wie dan ook) op zijn gezicht te timmeren.

   (in antwoord op Prikker)
  • RhodBerth

   Dat Ghosen irritant is is duidelijk, toch heeft het hier wel een functie, namelijk de diplomaten confronteren met hun gedrag.
   Overigens doet Ghosen het wat mij betreft verkeerd, namelijk irritant assertief. Gewoon assertief zou volgens mij genoeg zijn.

   (in antwoord op Prikker)
   • Prikker

    Assertief zou journalistiek zijn, wat Ghosen hier doet is noch assertief, noch journalistiek… het dient geen functie anders dan een relletje veroorzaken.

    (in antwoord op RhodBerth)
 2. Dead Silence

  Dit fragment is kenmerkend voor de civilisatie vandaag de dag.

 3. catchit64

  Of die jongen nou wel of geen journalist is en of Powned nou wel of niks voorstelt, feit blijft dat heel veel zogenaamde diplomaten de wetten in alle landen aan hun laars lappen.

  Wat ze hier doen met het niet betalen van boetes etc. doen ze ook in alle andere landen waar ze onschendbaar zijn. Het probleem zit hem in de status, die moeten ze aanpakken dan haal je meteen de wind uit de zeilen van dit soort sensatie zoekende journalisten.

 4. arman

  Wie kaatst moet de bal verwachten!

 5. tinus

  even lekker met een hamer tikken tegen de ruiten van die verkeerd geparkeerde diplomat autos

Reacties niet toegestaan