Angolees die Powned-journalist sloeg geen diplomaat

Politiek
donderdag, 21 november 2013 om 15:30
welingelichtekringen header 1
De man die voor de Angolese ambassade in Den Haag PowNews-verslaggever , is geen diplomaat. De man is een een medewerker van de ambassade maar heeft geen diplomatieke status, meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag. Hij kan dus worden vervolgd en dat zal ook gebeuren, zegt Den Haag. Maar daarover gaat niet het ministerie, nu het geen diplomaat blijkt te zijn, maar de politie.
De politie kijkt op het moment naar de aangifte, de getuigenverklaringen en het beeldmateriaal van het incident. Ghosen maakte gisteren een item over foutparkerende diplomaten die daar vanwege hun onschendbaarheid zonder een boete vanaf komen. Voor de deur van de ambassade trof hij een verkeerd geparkeerde diplomatenauto aan. Toen Ghosen daar iets van zei, werd hij 'echt heel heftig tegen de grond gewerkt', zei Powned-directeur Dominique Weesie eerder. Ghosen moest naar het ziekenhuis met een loszittende tand, veel bloed in zijn gezicht en pijn in zijn kaak. 'Van journalisten blijf je af', is de reactie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten op het incident.
Het ministerie had eerder op de dag overleg met de Angolese ambassadeur. Daaruit bleek dat de ambassadeur niet bij de vechtpartij betrokken was, zoals PowNews eerder meldde.