Snowden heeft pas 1% geopenbaard van wat hij heeft

Politiek
woensdag, 04 december 2013 om 9:53
welingelichtekringen header 1
Dat zegt. Klokkenluider Snowden, voormalig medewerker van de Amerikaanse geheime dienst NSA, zou in totaal 58.000 documenten in zijn bezit hebben. Andere medewerkers van de NSA maken zich zorgen over de grote voorraad, die ook wel de 'doomsday-voorraad' wordt genoemd, die Snowden achter de hand houdt om zijn eigen veiligheid te garanderen. De nog geheime documenten zouden namen van personeelsleden bevatten van verschillende geheime diensten. De documenten zouden zeer zwaar beveiligd zijn, met verfijnde encrypties en 3 wachtwoorden die in handen zijn van 3 onbekende personen.
De hoofdredacteur van The Guardian, Rusbridger, moet maandag voor een commissie van het Britse parlement verschijnen. De stukken in The Guardian zouden de staatsveiligheid in gevaar hebben gebracht en terroristen juist een kijkje in de keuken hebben geboden.
De Amerikaanse republikein Mike Rogers, die een inlichtingencommissie voorzit, denkt dat Snowden hulp heeft gehad bij het kopiëren van informatie bij de NSA. En hij vraagt zich af wat Snowden precies in Hong Kong deed, van waaruit de eerste onthullingen kwamen, en hoe Snowden daarna zo snel aan een Russisch visum kon komen. Journalist Greenwald, een vertrouweling van Snowden, zegt juist dat Snowden hem heeft bevestigd dat hij alleen te werk is gegaan, zonder enige vorm van hulp van buitenaf.
Bron(nen): Nu