Verplicht leesvoer voor Wilders-adepten

In The New York Times van vandaag staat een opiniestuk van Thomas Friedman dat eigenlijk iedereen die de ideeën van Geert Wilders over een immigratiestop deelt, eens zou moeten lezen. 
Het gaat over een door chipproducent Intel uitgeschreven wedstrijd voor ‘wizz kids.’ Meer dan de helft van de finalisten bleek uit immigrantenkinderen te bestaan, vooral van Aziatische (lees: Chinese en Indiase) herkomst. 
Volgens Friedman is een continue aanvoer van nieuwe, legale immigranten de beste manier om China vóór te blijven. Dat hoeven niet allemaal intellectuele hoogvliegers te zijn, als ze maar de ambitie hebben om het ver te schoppen in hun nieuwe thuisland. Friedman heeft het over de ‘magie’ die optreedt als je al deze energieke, ambitieuze mensen mengt met een democratisch systeem en een vrije markt. Hij zegt dat in de huidige wereld niet langer landen of bedrijven met elkaar concurreren, maar individuen. 
Het belangrijkste hulpmiddel daarbij is de verbeeldingskracht. Alles wat je bedenkt, kun je tegenwoordig door anderen (in verre landen) laten maken, voor ongelooflijk weinig geld. Het enige dat werkelijk telt, is een idee. En de mensen die de beste ideeën hebben, moet je koesteren, waar ze ook vandaan komen.

Bron(nen):   The New York Times