Kamervoorzitter Van Miltenburg wil van fractievoorzitters weten wat hen dwars zit

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg heeft de twaalf fractieleiders uitgenodigd voor een individueel gesprek over de kritiek die in de media op haar functioneren is geuit.
Bronnen in Den Haag bevestigen berichtgeving hierover in de Volkskrant maandag.Deze week is er al een gesprek met een fractievoorzitter. In deVolkskrant uitten acht fractievoorzitters eerder anoniem kritiek op haar.
Een van hen noemde de toestand rond de Kamervoorzitter een ''lijdensproces'', terwijl een andere fractievoorzitter zei dat de functie ''een maatje te groot'' is voor Van Miltenburg. De kamervoorzitter denkt er overigens niet aan om op te stappen. In een nachtelijk radiointerview zei ze nog altijd plezier te hebben in haar baan. Ze baalde van de kritiek, maar gaat er niet voor opzij.  "Ik probeer het zo goed mogelijk te doen en sta elke dag op met het voornemen om het beter te doen dan gisteren. Ik probeer met kritiek mijn voordeel te doen. Maar ik zal geen ander mens worden.''

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. De Staatsburger

    De laffe manier waarop de Volkskrant haar wilde wippen vind ik veel bedenkelijker dan de onhandige manier waarop de Kamervoorzitter functioneert.

Reacties niet toegestaan