Michele Bachmann, Tea Party Queen

Het zou weleens kunnen dat de Tea Party eindelijk het gezicht heeft gekregen dat de beweging kan opstoten in de vaart der volkeren. The Observer, de zondagseditie van The Guardian, presenteert vandaag  Michele Bachmann, Congreslid namens de staat Minnesota en 'a fiercely rightwing darling of the Tea Party.' Bachmann krijgt eigenschappen toegedicht die het mogelijk maken Sarah Palin opzij te schuiven en een gooi te doen naar het presidentschap in 2012.
Bachmann gaat op een woedende en energieke manier te keer tegen de Obama-regering en zo maakte ze in korte tijd naam. Ja, dat deed Palin ook, maar Palin lijkt vooral in de media te gedijen en verder niet, terwijl Bachmann aan een heuse politieke machtsbasis bouwt.
De theedrinkers hebben overal in het land aanhang, maar echt vaste vorm heeft de beweging tot op heden nog niet gekregen. Met Bachmann kunnen ze goed uit de voeten, want ze gaat graag te keer tegen een grote overheid en hoge belastingen. In een naar het schijnt opzienbarende rechtse documentaire die nu wordt gemaakt ('Socialism: A Clear and Present Danger') speelt ze een belangrijke rol en zal ze beweren dat Amerikanen slaven zijn geworden van hun eigen overheid.
Bachmann is conservatief, erg christelijk, ze heeft een man en 5 kinderen, en de korte tijd dat ze nu in de politiek zit, was lang genoeg voor een behoorlijke bekendheid. Op stations als Fox News is ze een geziene gast en de vraag is dus of ze kan doorstoten naar de top. 
Wat haar statements betreft kan ze er bij rechts zeker mee door, denk aan haar uitspraak dat Amerika ' a nation of slaves' is geworden en dat de Democraten 'tirannie' over het land hebben gebracht.
Zorgelijker is het feit dat ze veel en makkelijk ruzie maakt. In korte tijd versleet ze een vijftal topadviseurs. In die zin is de kans dus groot dat de beweging rondom Michele Bachmann overzichtelijk klein zal blijven.

Bron(nen):   The Observer