Haagse moslimpartij deelt korans uit

De Islamitische Partij van de Eenheid heeft vanavond aan het begin van de gemeenteraadsvergadering van Den Haag Korans uitgedeeld. Alle raadsleden en wethouders kregen er een.
 De partij van ex-PVV'er en bekeerling Arnoud van Doorn wil alle raadsleden, wethouders en burgemeester Jozias van Aartsen letterlijk de les lezen. "We willen ze aansporen om zich te verdiepen in het geloof. We spreken er vaak over, zoals bij de debatten over de shariadriehoek, maar bijna niemand weet er iets van", zeg van Doorn tegen De Telegraaf
Twee raadsleden van de PVV hebben het heilige boek direct weer teruggegeven.  Fractievoorzitter Machiel de Graaf twitterde een foto van het boek 'Allah weet het beter' van de vermoorde auteur Theo van Gogh met de tekst "na de raad weer verder met een ander boek." Jaren geleden deelde de SGP de nieuwe bijbelvertaling uit.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. DiscuJohn

  Provocerend gedrag. Het zal uiteindelijk averechts werken.

 2. zo maar iemand

  Scheiding kerk en staat?

 3. Anna

  Ach je kan het prima en erg nuttig onder een poot van een wankel tafeltje leggen of als voetenbankje gebruiken , in de open haard is natuurlijk ook een optie .

  • Heldoppantoffels

   Goh wat een leuke ‘respectvolle’ reactie. Ik denk dat jouw ‘oplossing’ iedereen een heel stuk nader tot elkaar zal brengen…

   (in antwoord op Anna)
   • Dead Silence

    Ja, net zo respectvol als het geloof dat in dit boekje wordt beschreven.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • Heldoppantoffels

     Ach ja ik heb er ook niets mee, maar wat mij betreft mag iedereen wel vinden/geloven wat voor hij/zij prettig vindt. Dat denk ik overigens van iedere religie.

     (in antwoord op Dead Silence)
 4. Heldoppantoffels

  Totaal geen moeite met zo’n actie, ik hoef geen bijbel en ook geen koran. Als mensen echter anderen iets willen vertellen over hun religie, dan vind ik dat ook dat gewoon moet kunnen.

  Ik vind het wel een leuke actie eigenlijk. Verder doet iedere religie vanuit mijn zienswijze per definitie af door het opleggen van regels, terwijl de enige ‘regel’ zou behoren te gaan over liefdevol zijn. (hoe zoetsappig dat ook klinkt, ach misschien ben ik ook wel eens zoetsappig 😛 )

 5. De Staatsburger

  Een volk dat voor korannen zwicht
  zal meer dan lijf en goed verliezen,
  dan dooft het licht.

 6. Marcel Klaas

  Gratis WC-papier

Reacties niet toegestaan