Zoek de Killing Fields

De politieke kaart van de Verenigde Staten biedt doorgaans een helder beeld: de drukbevolkte staten aan de uiteinden van het land zijn overwegend democratisch, het veel minder bevolkte 'midden' is overwegend republikeins. 
Daaraan zijn weleens (voor de democraten) sombere conclusies verbonden: aan de kusten wonen relatief veel singles, kleine gezinnen en gays - groepen kiezers waar niet veel groei in zit. Terwijl in 'de binnenlanden' meer mensen in gezinsverband leven met niet zelden een behoorlijke kinderschaar - en dat is goed voor de toekomst van de republikeinen.
Hoe dan ook: 2 jaar geleden wist Barack Obama een geweldige bres te slaan door in een aantal 'heartland states' toe te slaan. In staten als Ohio, Iowa, Wisconsin, Illinois en Michigan deed hij goede zaken maar uitgerekend in dit gebied (zeg maar 'rechts van het midden' van de VS) wordt nu een bloedbad voorspeld. 
Bij de aanstaande Senaatsverkiezingen worden dit al de 'Killing Fields' genoemd waar de republikeinen zullen toeslaan. Zodat de nieuwe verkiezingskaart weer meer op de oude zal gaan lijken.

Bron(nen):   Politico      

7 Reacties Doe mee met de discussie →