Nieuwe botsing over illegalen op komst tussen Teeven en de PvdA

De PvdA en staatssecretaris Teeven dreigen opnieuw te botsen. Ditmaal gaat het om de behandeling van kinderen die illegaal in Nederland verblijven. De PvdA vindt dat je kinderen niet mag opsluiten, Teeven vindt dat dat, als het niet anders kan, wel moet kunnen. PvdA-prominent Sander Terphuis bereidt een motie voor die verbiedt dat asielzoekerskinderen gevangen worden gezet.  Op het partijcongres van aankomende zaterdag moet die motie de fractie en Teeven duidelijk maken: het opsluiten van kinderen is voor de PvdA onacceptabel. Teeven is het daarmee niet eens en dat kan tot een nieuw probleem leiden in de kamer. De VVD en de PvdA denken principieel anders over het vreemdelingen beleid en dit is daarvan een nieuwe uiting. Teeven en Terphuis botste zondag op een bijeenkomst van de Volkskrant in de Rode Hoed.

Bron(nen):   De Volkskrant      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anna

  Laat die Terphuis zich druk maken over zijn eigen democratische en vrije landje dat hij ontvlucht is en waar het zo prettig wonen is !

  • Volledig

   Het was er prettig wonen, totdat het Westen in de jaren ’70 besloot om vanuit geopolitieke (lees olie) bewegingen zich daar mee te bemoeien.

   (in antwoord op Anna)
 2. marianne martens

  “HET OPSLUITEN VAN KINDEREN IS ONACCEPTABEL”, het opsluiten van de ouders, of een van de ouders, die door deze man zullen worden benoemd als crimineel en zich niet kunnen verenigingen met hun kinderen zijn verre te accepteren boven Teeven en zijn mederegeerders VVD+ PvdA.

Reacties niet toegestaan