Gerd Leers schreef brandbrieven en een gedicht

Tja, als minister zit je toch op een ander stoel dan als burgemeester. Minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel heeft nu inzage in dossiers en krijgt hij te maken met zijn ‘omgeving’. Dus schreef hij vorige week een brief aan het uitgeprocedeerde Koerdische asielzoekersgezin Yilmaz uit Turkije, dat in Maastricht woont. Daarin staat volgens Vrij Nederland dat Leers geen gebruik zal maken van zijn discretionaire bevoegdheid om het gezin alsnog een verblijfsvergunning te verlenen. 

Opvallend, noemt VN het besluit van Leers. Toen hij nog burgemeester van Maastricht was, schreef hij twee brandbrieven aan toenmalig minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin. Daarin verzocht hij zijn partijgenoot om clementie voor de bewuste familie. Er was, schreef Leers toen, sprake van een ‘schrijnende situatie’. Het gezin zou in eigen land gevaar lopen en het verbleef al jaren in Nederland en was ‘goed geïntegreerd’.
Ook stuurde Leers na de geboorte van hun tweede kind in 2008 de familie nog een persoonlijke gelukswens, in de vorm van een door hem zelf en speciaal voor hen geschreven gedicht:Een natuurlijk wonder

Om honderduit te verhalen 

Volop te genieten en te koesteren

En voor jezelf dankbaar te herhalen:
De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Bron(nen):   Vrij Nederland